Finantari de 2,7 miliarde de lei, asigurate de MDRAP in judetul Dambovita

Fonduri-firme_0.jpg

„Sănătatea şi educaţia nu pot fi gândite decât în relaţie directă cu cetăţeanul întrucât acesta este beneficiarul direct al investiţiilor în cele două domenii! Este şi motivul pentru care ne-am asumat prin Programul de Guvernare 2018-2020 să asigurăm fondurile necesare pentru a avea unităţi sanitare şi de învăţământ moderne, echipate corespunzător şi care să răspundă nevoilor cetăţenilor. Iar contractele pe care le semnăm astăzi reprezintă dovada clară că ne preocupă atât sănătatea oamenilor, cât şi educaţia copiilor noştri!”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Afirmaţia a fost făcută astăzi, 27 martie, la Târgovişte, când ministrul dezvoltării a vizitat, împreună cu Rovana Plumb (ministrul fondurilor europene), Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a semnat cinci contracte de finanţare (prin Programul Operaţional Regional 2014-2020), în valoare totală de 47,69 milioane lei, pentru modernizarea infrastructurii medicale şi educaţionale din judeţul Dâmboviţa.

Două proiecte se referă la reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate şi a Unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în vederea îmbunătăţirii calităţii şi eficienţei spitaliceşti de urgenţă. Valoarea totală a celor două proiecte este de 17,5 milioane lei, din care aproximativ 12,2 milioane lei (70%) sunt asigurate prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar diferenţa reprezintă fonduri de la bugetul naţional (28%) şi contribuţia beneficiarului (2%).

Infrastructura educaţională din Dâmboviţa va beneficia de fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea şcolii gimnaziale „Mihai Viteazul” din Târgovişte, a grădinţei cu program prelungit „Rază de Soare” din Târgovişte, precum şi pentru transformarea grădiniţei cu program normal din comuna Gura Ocniţei în grădiniţă cu program normal şi prelungit. Valoarea totală a celor trei proiecte este de aproape 30,2 milioane lei, iar beneficiarii direcţi sunt cei aproximativ 1.500 de preşcolari şi elevi din aceste unităţi de învăţământ.

Până în prezent, în judeţul Dâmboviţa, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin programele pe care le coordonează, a asigurat finanţări de 2,7 miliarde de lei, dintre care 1,5 miliarde lei reprezintă fonduri europene prin POR (pentru cele 91 proiecte derulate în judeţ).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top