MDRAP prezinta la Ploiesti stadiul implementarii Regio

Regio_400x2541.jpg

Regio_400x254Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR), din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), va invita marti, 14 mai 2013, ora 09.00, sa participati la evenimentul organizat in judetul Prahova pentru ilustrarea rezultatelor utilizarii fondurilor europene derulate prin Regio – Programul Operational Regional.

Evenimentul va consta intr-o scurta prezentare a stadiului implementarii programului Regio la nivel national si regional si in vizitarea a doua proiecte Regio implementate in orasele Urlati si Campina.

Sediul Consiliului Judetean Prahova va fi punctul de intalnire cu organizatorii pentru transferul participantilor spre orașul Urlati, unde experti ai Autoritatii de Management si ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Muntenia vor da detalii despre gradul de utilizare a fondurilor Regio, la nivel national si regional.

Prezentarea stadiului Programului Operational Regional va fi urmata de vizita in teren la locurile de implementare a doua obiective Regio din cele doua orase.

Proiectele finantate prin Regio – Programul Operational Regional ce vor fi vizitate sunt:

  • Lucrari de modernizare cladiri, retele utilitati, facilitati de acces și dotari la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap, Urlati;
  • Modernizare Calea Daciei, orasul Campina.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management, deruleaza in perioada 1 octombrie 2012-10 iunie 2013 o campanie de promovare a proiectelor finantate prin Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013.

Evenimentul din judetul Prahova face parte din aceasta campanie in care se prezinta rezultatele implementarii unor proiecte cu fonduri europene, precum si valoarea adaugata a acestora in dezvoltarea comunitatilor regionale si locale.

Programului Regio ii sunt alocate 4,4 miliarde de Euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene.

Obiectivul general al Regio este sprijinirea si promovarea dezvoltarii locale durabile in regiunile Romaniei, atat din punct de vedere economic, cat si social, prin reducerea disparitatilor de dezvoltare dintre acestea si celelalte regiuni ale Uniunii Europene.

Document anexat:
Agenda evenimentului (PDF)

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.