S-a lansat sesiunea de cereri de finantare in cadrul programului „Anul participarii si responsabilizarii cetatenilor III”

cerere.jpg

Agentia Nationala pentru Romi (ANR) lanseaza sesiunea de cereri de finantare nerambursabila de proiecte in cadrul programului „Anul participarii si responsabilizarii cetatenilor III„, pentru care acorda finantari nerambursabile din fonduri publice, alocate institutiei de la bugetul de stat aferent anului 2016 si prevazute la capitolul „Transferuri interne”.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 10.05.2016
Buget: –

 
Scopul programului „Anul participarii si responsabilizarii cetatenilor III” este cresterea participarii actorilor sociali la implementarea H.G nr. 18/2015 pentru aprobarea „Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome pentru perioada 2015-2020”. Programul se adreseaza romilor si comunitatilor locale in care acestia traiesc, in vederea sprijinirii accesului la drepturile sociale si participarea acestora la viata economica, sociala si culturala.

Obiectivul general al programului este de a consolida rezultatele unor politici publice, programe, actiuni si masuri cuprinse in „Strategia Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome pentru perioada 2015-2020”, a caror abordare integrata va contribui la asigurarea accesului egal al membrilor minoritatii rome la viata economica, sociala si culturala.

Obiectivul specific al programului „Anul participarii si responsabilizarii cetatenilor III” este de a oferi sprijin financiar nerambursabil actorilor sociali ai caror proiecte cuprind actiuni/activitati desfasurate concomitent in minim trei domenii majore de interventie din urmatoarele:

1.Promovarea si afirmarea drepturilor si libertatilor minoritatii rome, combaterea discriminarii si promovarea egalitatii de sanse
2. Educatie
3. Sanatate
4. Ocuparea fortei de munca
5. Administrație si dezvoltare comunitară
6. Implementarea de masuri si actiuni prevazute de H.G. nr. 18/2015 pentru aprobarea „Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome pentru perioada 2015 -2020”.

Solicitantii eligibili pot fi persoane juridice fara scop patrimonial, asociatii si fundatii constituite conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 26/2000, cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Orice cerere de finantare (bugetul total al acesteia) depusa la ANR de catre solicitant trebuie sa se incadreze intre minim 100.000 de lei si maxim 150.000 lei, suma compusa din valoarea finantarii ANR in procent de maxim 90%, la care se adauga contributia solicitantului in procent de minim 10% din valoarea totala a cererii.

Formula de calcul: valoarea finantarii ANR (90%) + contributie solicitant (10%) = valoare cerere de finantare (100%).

Cererile de finantare pot fi trimise prin curier/posta sau se depun personal, in plic sigilat, la urmatoarea adresa: Agentia Nationala pentru Romi, Splaiul independentei, nr. 202A, Etaj 8, camera 23, Bucuresti, sector 6.

Informatii suplimentare la telefon: 021 311 30 48.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: www.anr.gov.ro
Finantator: Agentia Nationala pentru Romi

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.