Club nautic pe Olt, la Slatina, in cel mult doi ani

Slatina, club nautic, POR, contract, finantare, proiect

Valcov a explicat ca prin proiectul mentionat, in valoare de 34,6 milioane lei, plaja Oltului, din municipiul Slatina, va fi modernizata, la fel ca si actuala piscina si intreaga zona de agrement de pe insula pe care functioneaza in prezent plaja.

Vor mai fi realizate si alte piscine, cu sistem de recirculare si clorinare a apei, cu dusuri solare, vestiare noi, grupuri sanitare modernizate si va fi infiintat si un punct de consum, intreaga zona urmand sa fie delimitata cu jardiniere. Tot in zona plajei va fi amenajat si un debarcader pentru hidrobiciclete si barbi cu vele.

Pe un teren de peste cinci hectare, situat in imediata apropiere a plajei si tot pe malul Oltului, vor fi construite terenuri de sport, pentru minifotbal, baschet, volei, handbal, teren de tenis, teren special de beach-volei, zona de mini golf, teren pentru tir cu arcul, zona de escalada, pista pentru biciclete si pentru rolleri.

Potrivit primarului, vor fi construite si spatii de cazare, precum si mai multe spatii pentru de servicii. Valcov a explicat ca urmatorul pas pe care il va face Primaria Slatina in vederea realizarii clubului nautic este intocmirea proiectului tehnic, dupa care va urma incheierea contractului de finantare.

„Cu tot cu derularea licitatiilor, lucrarile de executie a clubului nautic vor incepe cel mai probabil anul viitor si vor dura aproximativ un an – maxim doi, in functie de complexitatea lucrarilor”, a sustinut edilul. Primaria Slatina va contribui la proiect cu 19 milioane lei, iar asistenta financiara nerambursabila va fi de 10 milioane lei, restul de suma fiind TVA.

Darius Valcov a argumentat ca, desi este un proiect cu o contributie mare din partea primariei, realizarea lui va aduce in viitor fonduri orasului, care va fi atractiv atat pentru localnici cat si pentru locuitorii judetelor vecine.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *