Fonduri europene pentru municipiul Deva

fonduri europene, Deva

Pana la data de 1 decembrie a.c., in judetul Hunedoara fusesera depuse 222 de proiecte pentru finantare prin POR si erau contractate 68 de proiecte in valoare totala de 738,34 milioane de lei, din care 476,17 milioane reprezinta fonduri europene.

Proiectul Amenajare Piata Victoriei din Municipiul Deva are o durata de implementare de 7 luni si o valoare totala de 11.120.559,89 de lei, din care 8.787.676,57 de lei finantare nerambursabila. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea si modernizarea spatiului public urban Piata Victoriei din Municipiul Deva, prin reconfigurarea pietei, inserarea unei fantani arteziene, crearea de spatii verzi si amenajari peisagistice in scopul cresterii atractivitatii spatiilor publice si al imbunatatirii gradului de confort urban.

Proiectul Reabilitarea Parcului Municipal Cetate are o valoare totala de 5.347.761,72 de lei, din care finantare nerambursabila de 4.235.384,70 de lei. Proiectul, care are o durata de implementare de 12 luni, consta in modernizarea a 20.240 mp de infrastructura urbana, in amenajarea a 12.820 mp de spatiu verde si crearea a cinci noi locuri de munca. Obiectivul general este cresterea atractivitatii spatiilor publice si punerea in valoare a spatiilor verzi cu valoare istorica in municipiul Deva, prin amenajarea aleilor pietonale, reamenajarea foisorului, a soclului statuii lui Eminescu, construirea unei porti de intrare, a unei fantani, a unor locuri de petrecere a timpului liber si a unui grup sanitar, reamenajarea zidurilor de sprijin, repararea si refinisarea imprejmuirii parcului, dotarea cu mobilier urban adecvat (banci, cosuri de gunoi, rasteluri biciclete), locuri de joaca, cismele, semnalizarea adecvata a parcului si a speciilor de vegetatie din parc, iluminarea publica si decorativa cu stalpi si corpuri de iluminat specifice, amenajarea peisagistica a spatiilor verzi adiacente, amenajarea unui sistem de irigare a spatiilor verzi.

Proiectul Sistem integrat de management al traficului rutier in municipiul Deva, cu o durata de implementare de 10 luni, are ca obiectiv general imbunatatirea fluxului rutier si a sigurantei cetateanului in municipiul Deva, prin implementarea unui sistem de control adaptativ de management al traficului urban. Pe langa asigurarea fluidizarii traficului, vor fi luate in considerare monitorizarea si gestionarea acestuia, pentru ca operatorii de trafic sa poata lua decizii in timp util si sa asigure prioritatea vehiculelor cu destinatie speciala. Proiectul are o valoare totala de 17.074.678,00 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 13.114.026,80 de lei si va contribui la modernizarea si extinderea sistemului de semaforizare pentru 23 de intersectii, prin realizarea canalizatiei electrice, schimbarea cablurilor, inlocuirea celor 318 semafoare, plantarea de stalpi de semaforizare noi, realizarea unei comunicatii prin fibra optica intre intersectii etc.

Proiectul Sistem de supraveghere video in zona de actiune urbana are o durata de implementare de 12 luni si o valoare totala de 3.502.934,80 de lei, din care 2.761.649,80 de lei finantare nerambursabila. Obiectivele urmarite prin implementarea proiectului sunt cresterea capacitatii institutiilor responsabile cu siguranta si ordinea publica de a gestiona eficient fenomenul infractional, facilitarea interventiei echipelor operative in zonele care se confrunta cu fenomene infractionale si contraventionale, cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, cresterea capacitatii operationale, colaborarea mai eficienta a Politiei Comunitare Deva cu Politia Municipiului Deva, Inspectoratul de Jandarmi si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si prevenirea fenomenului infractional.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top