13 proiecte de mediu si educatie profesionala primesc finantari prin „Idei din tara lui Andrei”

capture.jpg

A 6-a editie a competitiei OMV Petrom „Idei din tara lui Andrei” ofera granturi de pana la 20.000 de euro pentru 13 proiecte castigatoare, in limita unei finantari totale de 200.000 de euro.

„Proiectele inscrise au adresat solutii inovatoare pentru probleme de mediu si educatie profesionala din comunitatile din Romania. De la imprimante 3D in laboratoare de practica pentru elevi , la solutii de reciclare selectiva, numarul mare de proiecte inscrise – peste 130 – ne arata ca initiativa, responsabilitatea si dorinta de schimbare sunt prezente in mintile si inimile romanilor.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate.
Peste 130 de proiecte propuse de persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, institutii si unitati de invatamant sau institutii publice au fost inscrise in competitie in perioada aprilie – mai 2017.

Dintre acestea, publicul si juriul au selectat 13 idei castigatoare din 9 judete din Romania: Bihor, Suceava, Alba, Brasov, Prahova, Bucuresti, Gorj, Maramures si Ilfov. 7 dintre ele propun solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale prin crearea spatiilor de studiu si dotarea laboratoarelor scolare, iar 6 proiecte adreseaza probleme de mediu prin actiuni de ecologizare si valorificare a resurselor in mod responsabil.

In perioada 24 mai – 27 iunie, proiectele au trecut printr-un proces amplu de jurizare, in urma caruia au fost evaluate.

Proiectele castigatoare vor primi finantarea si vor demara implementarea in decurs de un an, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitatile din Romania.

Pe parcursul celor 6 editii ale competitiei „Idei din tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 900.000 de euro pentru peste 80 de proiecte.

Mai multe informatii despre castigatorii competitiei sunt disponibile pe site-ul oficial.

Sursa: Stiriong.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.