144 de contracte de finantare semnate in cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea mediului privat din Sud Muntenia

DSC_0089.jpg

Sud Muntenia-contracte-privatIn data de 30 iunie, 96 de noi beneficiari privati din regiunea Sud Muntenia au semnat contractele de finantare pentru proiectele depuse in cadrul programului Regio, Axa prioritara 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, Domeniul major de interventie 4.3Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” – apelul 3 (20 martie – 17 aprilie 2014).

La sediul ADR Sud Muntenia s-au depus, in cadrul celui de-al 3-lea apel de proiecte, 317 cereri de finantare prin care se solicitau fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea microintreprinderilor in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013. Dintre acestea, luni, 30 iunie, s-au semnat ultimele contracte de finantare. in total, la nivelul regiunii Sud Muntenia in cadrul acestui apel de proiecte s-au semnat 144 de contracte de finantare, ce au  o valoare totala de peste 31 milioane de euro, din care asistenta nerambursabila solicitata reprezinta 25,56 milioane de euro.

Cu ocazia semnarii contractelor, directorul Agentiei, Liviu Musat, a declarat urmatoarele:

Ne bucuram sa fim astazi in fata dumneavoastra cu angajamentul pe care ni l-am luat asumat in martie, acela ca pana la sfarsitul lunii iunie sa avem contractele de finantare semnate, astfel incat dumneavoastra sa puteti demara imediat implementarea proiectelor. Iata ca ne-am tinut de cuvant! intr-o saptamana am semnat 144 de contracte, care, alaturi de cele 336 de aplicatii finantate pana acum, in cadrul Domeniului major de interventie 4.3 al programului Regio, reprezinta aproape 500 de proiecte pentru dezvoltarea microintreprinderilor ce vor fi realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile europene. Astfel, regiunea Sud Muntenia are cel mai mare numar de contracte finantate din tara in cadrul domeniului destinat microintreprinderilor, iar ca valoare ajungem la aproape 80 milioane de euro nerambursabili.
Va multumesc tuturor pentru interesul manifestat fata de Programul Operational Regional si pentru increderea cu care ati aplicat in regiunea noastra. Totodata, multumesc atat colegilor de la Autoritatea de Management a programului, cat si celor din Agentie, care au depus eforturi sustinute in aceasta perioada, astfel incat pana in data de 30 iunie sa putem semna toate contractele de finantare din regiunea noastra si imi exprim speranta ca la sfarsitul implementarii acestora sa vorbim despre proiecte de succes.

Odata cu deschiderea apelului pentru dezvoltarea microintreprinderilor (20 martie a.c.), cererile depuse au intrat direct in procesul de evaluare, in ordinea inregistrarii la sediul Agentiei. Procesul s-a derulat intr-un timp foarte scurt, aproximativ trei luni, astfel incat beneficiarii primesc in timp util fondurile solicitate pentru demararea implementarii proiectelor.

Activitatile pentru care societatile comerciale sau societatile cooperative eligibile au depus proiectele in aceasta perioada vizeaza achizitionarea de echipamente, utilaje sau sisteme IT.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.