60 de blocuri si opt unitati scolare din municipiul Giurgiu vor intra in programul de eficientizare energetica in acest an

barbu-nicolae.jpg

Un numar de 60 de blocuri de locuinte si opt licee, scoli si gradinite din municipiul Giurgiu vor intra in acest an in programul de eficientizare energetica si anvelopare cu fonduri europene, a anuntat primarul Nicolae Barbu.

“Pe axa 3.1 – eficientizare energetica cladiri rezidentiale am depus patru proiecte insumand peste 40 de blocuri care vor intra in programul de eficientizare energetica si anvelopare in valoare totala de 5, 3 milioane de euro. (…) Mai sunt cereri si cred ca vom mai face documentatia necesara pentru eficientizare energetica pentru inca doua ansambluri de locuinte de cate zece blocuri, deci inca doua proiecte de cate un milion si ceva de euro fiecare ca sa rezolvam toate cererile care au fost depuse la primarie si mai am o veste foarte buna: toate cele opt scoli, gradinite si licee pentru care am depus proiecte pe axa 3.1. B – eficientizare energetica cladiri publice – unitati de invatamant, au trecut de faza evaluarilor, deci acum sunt in linie dreapta pentru asigurarea finantarii”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune ca are certitudinea ca va fi atrasa in municipiul Giurgiu suma de aproape patru milioane de euro pentru eficientizarea energetica a celor opt unitati de invatamant, respectiv doua licee, trei scoli gimnaziale si trei gradinite, una dintre gradinite va avea si spatii pentru cresa.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.