Operatiunea 3.2.3 din cadrul POSCCE isi propune realizarea unei platforme nationale integrate care sa permita furnizarea unor solutii de invatamant prin mijloace electronice, disponibile on-line, pentru predare, invatare, evaluare si crearea unei comunitati reale in educatie.
In cadrul acestei operatiuni se finanteaza:
- Proiecte prin care se creeaza o platforma integrata ce gestioneaza atat materiale clasice in format electronic, cat si manuale electronice multimedia interactive, conform celor mai noi practici si standarde in materie de instruire asistata pe calculator, la un nivel de sofisticare de minim 3.
- Catalogul electronic national.
Cele 5 niveluri de sofisticare posibile sunt urmatoarele:
- postarea informatiilor online;
- interactiune unidirectionala: existenta formularelor online pentru a fi descarcate;
- interactiune bidirectionala: posibilitatea de a transmite online formulare completate;
- tranzactii electronice complete, inclusiv livrarea si/sau plata;
- personalizarea si pro-activitatea: gradul in care serviciile disponibile online raspund necesitatilor utilizatorilor. Cel de-al cincilea nivel de sofisticare introduce doua noi concepte:
- livrarea pro-activa a serviciilor se exprima in sensul ca administratia realizeaza actiuni in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor furnizate si a atitudinii fata de utilizator. Exemple de proactivitate: atentionarea utilizatorilor asupra unor masuri pe care acestia trebuie sa le ia, pre-completarea unor campuri ale formularelor cu date deja existente in bazele de date ale administratiei;
- livrarea automata a serviciului: autoritatile publice efectueaza in mod automat anumite servicii ce reprezinta drepturi sociale sau economice ale cetatenilor/mediului de afaceri, fara ca acestia sa solicite acest lucru.
Solicitanti eligibili
Pentru acest apel de proiecte, beneficiarul eligibil este Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare.
Activitati eligibile
- Achizitionarea serviciilor de dezvoltare si implementare a solutiilor software specifice proiectului si integrarea aplicatiilor folosite, respectand etapele clare de dezvoltare a proiectului: analiza cerintelor, proiectare, implementare si testare – activitate obligatorie;
- Instruirea personalului care va utiliza produsele software implementate si cel care va asigura mentenanta – activitate obligatorie;
- Informare si publicitate pentru proiect – activitate obligatorie;
- Auditarea partiala si finala a proiectului, inclusiv auditarea din punctul de vedere al securitatii aplicatiei – activitate obligatorie;
- Dezvoltarea continutului digital initial necesar pentru implementarea proiectului – activitate obligatorie;
- Achizitionarea de servicii de consultanta pentru pregatirea si managementul proiectului, inclusiv servicii de asistenta juridica pentru realizarea achizitiilor publice;
- Conectarea la infrastructura broadband (daca este necesara pentru implementarea proiectului);
- Achizitionarea de aplicatii software si licente software necesare pentru realizarea proiectului – activitate obligatorie;
- Achizitionarea si implementarea de solutii de semnatura electronica si plata electronica;
- Construirea retelei LAN necesara pentru implementarea proiectului (in interiorul cladirii/cladirilor unde se implementeaza proiectul);
- Configurarea si implementarea bazelor de date, migrarea si integrarea diverselor structuri de date existente;
- Realizarea unui website/portal, achizitionarea domeniului pentru acest website;
- Achizitionarea de echipamente si dotari justificate din punct de vedere a implementarii proiectului (care pot include: servere, calculatoare tip desktop, portabile (numai pentru echipa de implementare), monitoare, echipamente de retea, dispozitive pentru conectare, echipamente periferice, dotarea corespunzatoare a centrului de date, etc.)
Echipamentele achizitionate prin proiect pot fi folosite si de institutii publice aflate in subordinea sau in coordonarea solicitantului. In acest caz, daca institutia publica respectiva are personalitate juridica proprie, este necesara anexarea la cererea de finantare a unei
declaratii din partea fiecarei institutii ce va folosi echipamentele, prin care sa se confirme implicarea in proiect, punerea la dispozitie a spatiului necesar si utilizarea echipamentelor doar pentru scopul definit prin proiect.
Durata maxima de implementare a proiectului este de 18 de luni de la semnarea contractului de finantare, dar nu mai mult de 30.06.2015.
Perioada de implementare, care include durata proiectului, precum si un termen de max. 45 de zile calendaristice in care beneficiarul va efectua toate platile aferente activitatilor proiectului, nu poate depasi data de 1 iulie 2015.
Conditii de finantare
Alocarea financiara aferenta prezentei cereri de propuneri de proiecte este de 165.000.000 lei (inclusiv TVA pentru cheltuieli eligibile).
Valoarea minima a finantarii nerambursabile acordate este de 50.000.000 lei (inclusiv TVA pentru cheltuieli eligibile).
Cheltuielile de investitii trebuie sa constituie minim 85% din cheltuielile eligibile totale ale proiectului.
Termen-limita
Perioada de inregistrare on-line a propunerilor de proiecte este cuprinsa intre 28 august 2013, ora 9,30 – 27 septembrie 2013, ora 16,30.
Solicitantul va completa si va transmite on-line cererea de finantare, la care va atasa toate documentele solicitate in ghidul aferent.
Toate documentele trebuie sa fie in formatul initial editabil (.doc, .docx, .pdf sau .xls sau in alt format precizat pe site), cu exceptia celor eliberate de alte autoritati publice si care nu sunt disponibile decat in format fizic, care vor fi scanate si transmise in format .pdf, la o rezolutie de 300 dpi.
Pentru a permite verificarea corectitudinii calculelor, toate tabelele referitoare la devizul estimativ trebuie sa fie neprotejate la editare.
Aplicatia software prin care se va face inregistrarea si transmiterea aplicatiei va fi disponibila pe pagina web a MSI – OIPSI la adresa http://fonduri.mcsi.ro.
In termen de maxim 5 zile lucratoare dupa inregistrarea on-line, solicitantii trebuie sa depuna dosarul la sediul MSI, cu respectarea detaliilor cuprinse in ghid.
Informatii suplimentare se pot obtine de la OIPSI: email: [email protected], fax: 021/311.41.55, sau prin posta la adresa B-dul Libertatii 14, sector 5, Bucuresti.
DOCUMENTATIE
Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Ghidul solicitantului pentru Operatiunea 3.2.3 (PDF)
Finantatori: Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR, Guvernul Romaniei
Sursa: OIPSI