A fost aprobata versiunea finala a Ghidului specific Axei prioritare 7, Prioritatii de investitii 7.1 – Apel dedicat zonei de investitii teritoriale integrate Delta Dunarii

proiecte-PNDR.jpg

Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020.

Status: Lansat
Depunere pana la: 23.10.2017
Buget:  aprox. 5,98 milioane euro

Obiectivele programului

Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice (Investitii in infrastructura de turism). Cresterea numarului mediu de salariati in UAT de implementarea proiectului.

Actiuni eligibile

Proiectele elaborate vizeaza urmatoarele actiuni:

  • Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitatilor aferente
  • Amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publica precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publica;
  •  Dezvoltarea de infrastructuri publice la scara mica pentru valorificarea atractiilor turistice
  •  Activitati de marketing si promovare turistica a obiectivului finantat.

Activitatile propuse in cadrul proiectelor nu trebuie sa intre sub incidenta ajutorului de stat. Prin prezentul ghid nu sunt finantate proiectele care intra sub incidenta ajutorului de stat sau in cadrul carora sunt identificate elemente de natura ajutorului de stat.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii proiectelor depuse in cadrul apelului de proiecte sunt unitati administrativ-teritoriale, definite conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare:

  • Unitati administrativ-teritoriale;
  • Parteneriate constituite intre unitatile administrativ-teritoriale mentionate mai sus.

Conditii de finantare

Proiecte din cadrul acestui apel de proiecte sunt limitate la o valoare minima si maxima. Astfel valoarea minima totala a proiectului este de 100.000 EUR, iar valoarea maxima totala a proiectului nu va depaşi 5.000.000 EUR.

 

Alocarea prezentului apel de proiecte este de aprox. 5,98 milioane euro din care 5,19 milioane euro contribuţie din Fondul European de Dezvoltare Regională și 0,79 milioane euro cofinanțare din bugetul de stat.
Pentru convertirea în lei a alocării în aplicația MySMIS a fost utilizat cursul de 4,5129 lei/euro.

Termen limita

Data de deschidere a apelului de proiecte (data publicarii ghidului specific şi documentatiei aferente apelului pe site-ul programului: 23.03.2017
Data şi ora inceperii depunerii de proiecte: 23.04.2017, ora 12.00
Data si ora inchiderii depunerii de proiecte: 23.10.2017, ora 12.00.

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.