A fost inaugurat pasajul Popa Sapca din Timis, care a trecut prin ample lucrari de modernizare

pasaj-popa-sapca.jpg

Cel de-al doilea mare pasaj rutier la nivel cu calea ferata din Timisoara, ”Popa sapca”, a fost inaugurat pe 29 mai, dupa ce a trecut prin ample lucrari de modernizare si extindere la sase benzi a carosabilului. Investitia, care a costat peste 6 milioane de euro, s-a finalizat intr-un an si jumatate si asigura legatura dintre centrul orasului Timisoara si zona Calea Lipovei, respectiv Calea Aradului.

Pentru largirea pasajului de la doua la sase benzi, realizarea trotuarelor si a unor piste de biciclete a fost necesara montarea unui nou pod feroviar. in subteran, a fost montata o statie de evacuare a apelor pluviale, pentru a nu se inunda.

“Noi vrem sa fie multumiti timisorenii cei multi atunci cand dam in folosinta obiectivele si de aceea mergem inainte fara sovaiala, pentru ca isi doresc o modernizare in forta a orasului si cei multi inteleg ca aceasta nu se poate produce fara un disconfort temporar. Pasajul ‘Popa sapca’ este un obiectiv construit de la zero, nu este cosmetizat, ci este un pasaj nou pentru ca s-a distrus vechiul pasaj si s-a realizat unul nou”, a declarat, la inaugurare, primarul Nicolae Robu.

La o adancime de aproape 10 metri, sub pasaj, a fost montata statia de evacuare a apei, care va colecta apa provenita din ploile abundente, iar cand aversele inceteaza, apa va fi deversata ritmic in sistemul comun de canalizare al orasului, astfel ca nu va mai fi inundat nici acest pasaj, la fel ca si noile pasaje “Jiul” si “Michelangelo”.

De asemenea, sub carosabil a fost montata reteaua de degivrare, care nu va permite depuneri de zapada sau formarea poleiului, in sezonul rece, similar sistemelor implementate si la celelalte doua pasaje noi.

Dupa incheierea lucrarilor la ”Popa sapca” vor incepe lucrarile de construire a celui mai mare pasaj subteran din oras, ”Solventul”, pe sub noua linii de tren, care va fi strabatut de patru benzi rutiere, linii de tramvai, trotuare si piste pentru biciclisti. in prelungirea pasajului va fi construit si un nou pod, cu acelasi nume, peste Bega, conectand zona la toate celelalte cartiere urbane.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.