Programul zefiR sprijina antreprenorii romi si cei din alte grupuri vulnerabile din Dolj, Gorj si Olt

antreprenori.jpg

Micii antreprenori de etnie roma si alte grupuri vulnerabile din Dolj, Gorj si Olt se pot inscrie pana pe 20 octombrie in programul zefiR pentru a-si dezvolta o afacere (fie sa demareze una noua, fie sa creasca o afacere deja existenta).

Fundatia Terre des homme Romania, Fundatia PACT si Fundatia NESsT Romania, initiatorii programului, vor sprijini cel putin 28 de antreprenori cu finantari cu valori cuprinse intre 7.900 RON si 55.300 lei, in functie de tipul afacerii, precum si cursuri de formare, mentorat, consultanta si facilitare pentru a-si creste capacitatea antreprenoriala.

Intr-o prima etapa, programul a fost deschis antreprenorilor din comunitatile in care deja se desfasoara activitati in cadrul programului zefiR si a strans peste 90 de aplicatii, din care au fost selectate 33. In cea de-a doua faza, programul se deschide pentru inscrieri tuturor persoanelor eligibile din cele trei judete din proiect: Dolj, Gorj si Olt.

In ciuda faptului ca exista deja o serie de programe pentru sprijinirea activitatilor antreprenoriale, majoritatea nu sunt accesibile direct persoanelor din grupuri dezavantaje, fie din cauza procedurilor administrative si birocratice, fie din cauza cofinantarii necesare.

„Dezvoltarea sociala si cea economica sunt doua fete ale aceleiasi monede. Pe termen lung, nu putem avea una fara cealalta intr-o comunitate dezvoltata si depind una de alta. In zefiR, ne-am propus sa valorizam resursele locale care exista in comunitatile de romi. Cautam in special oameni care sunt motivati, iar prin implicarea lor sprijina si dezvoltarea comunitatii. Dupa ce a desfasurat activitati in domeniul educatiei, sanatatii, dezvoltarii comunitare si locuirii, consortiul zefiR a inceput sa sprijine activitatile antreprenoriale. Tinand cont de numarul de persoane inscrise deja, este clar ca exista un interes deosebit in acest domeniu si un potential care de abia acum incepe sa fie cu adevarat valorizat”, a declarat Radu Racareanu, coordonatorul componentei de dezvoltare economica din cadrul zefiR.

Inscrierea participantilor la program se face potrivit regulamentului de pe www.zefirincomunitate.ro. Selectia se va face pe baza urmatoarelor criterii: potentialul de sustenabilitate a ideilor de afacere propuse, apartenenta la etnia roma sau la un alt grup vulnerabil, nevoia de sustinere din partea programului, impactul potential in comunitate si disponibilitatea de a respecta regulile programului (de ex: afacerea finantata trebuie sa fie inregistrata legal).

Sursa: zefirincomunitate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.