Absorbtia fondurilor UE a crescut cu aproape un procent, pana la 11,81%; POCU are cel mai slab rezultat

Bani-pixabay.jpg

Absorbtia curenta a fondurilor europene a crescut cu 0,95 puncte procentuale in 2 februarie, comparativ cu nivelul anuntat pe 11 ianuarie, la 11,81%, respectiv declaratii de cheltuieli in valoare de 3,64 milioane euro, pe cadrul financiar 2014-2020, se arata intr-un raport publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

In ceea ce priveste absorbtia efectiva, respectiv rambursarile de la Comisia Europeana, aceasta a urcat cu 0,06 puncte procentuale, la 10,07%.

Pe total Fonduri Europene Structurale si de Investitii (FESI), cel mai mare grad de absorbtie curenta este la Programul Operational pentru IMM-uri, de 93,09%, urmat de Programul National de Dezvoltare Rurala, cu 29,5% si de Programul Operational Asistenta Tehnica cu 23,28%.

Pe de alta parte, cele mai slabe rezultate sunt la Programul Operational Capital Uman de 0,09%, Programul Operational Regional cu 0,41% si Programul Operational Capacitate Administrativa cu 4,29%.

Sursa: Agerpres.ro

One thought on “Absorbtia fondurilor UE a crescut cu aproape un procent, pana la 11,81%; POCU are cel mai slab rezultat”

  1. Moldovan spune:

    Absorbția ii de 11% și pt proiecte nu sunt bani Cum vine asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.