Acest “mare domn”

“Pe pasii domnului astuia foarte mare care se cheama intreprinzator, pe pasii astuia se naste toata civilizatia moderna”. Spusele memorabile ale lui Petre Tutea trezesc un ras amar cititorului roman si in special intreprinzatorului  roman care s-ar intreba ca intr-o comedie americana: WHO,ME?

Adica, despre mine se vorbeste? eu sunt cel cu civilizatia? Unde scrie? In ce carte? Unde se vinde ca vreau sa cumpar mai multe exemplare , tot atatea cati ministri sunt in Guvern plus  parlamentari, politicieni, functionari si sa li le trimit prin curier expres. Faptul ca ne dau toti sistematic in cap cu impozite, accize, amenintari, legi proaste si cu prevederi contradictorii, amagiri cu credite imposibile si garantii fantasmagorice  arata clar ca n-au citit respectiva carte. Taxele postale pentru expedierea cartii atator persoane le suport eu, MARELE DOMN si le consider nu o pierdere ci o investitie in trezirea la realitate a destinatarilor.

About Emilia Moldovan

Emilia Augusta Moldovan. Deviza: Intamplarea nu ajuta decat o minte pregatita.

4 thoughts on “Acest “mare domn””

  1. Multumesc de vizita! Sa fii iubita!

  2. OBAMA spune:

    SA STII CA TE URMARESC. AM PUS CIA PE TINE!

  3. Antoniu spune:

    Maaare domn! falit, cu impozit forfetar la gat, cotizant la vreun partid, pasi marunti, ‘nauc’… Intre prinzator si intreprinzator, civilizatia de partid si civilizatia moderna, ma intreb: who the fuck is me?

  4. “SUNTEM UN POPOR DE NAUCI”
    Tot Petre Tutea ne spunea… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.