ADR Centru preia functia de organism intermediar pentru implementarea POSCCE la nivel regional

ADR_Centru_Harta.jpg

ADR_Centru_HartaAgentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru a fost desemnata sa indeplineasca functia de Organism Intermediar (OI) pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 64 din 27 februarie 2013, pentru modificarea art. 23 din Hotararea Guvernului nr. 457/2008 privind cadrul institutional de coordonare si de gestionare a instrumentelor structurale. Astfel s-a realizat transferul de atributii legate de proiectele finantate in Regiunea Centru in cadrul Axei Prioritare 1 a acestui program.

Pentru indeplinirea obligatiilor prevazute de Regulamentele CE, Ministerul Economiei, in calitate de Autoritate de Management pentru POSCCE, a incheiat Acordul-cadru de delegare a atributiilor privind implementarea acestui program cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in calitate de Organism Intermediar pentru acest program.

Acest acord stabileste atributiile delegate Organismului Intermediar, in privinta activitatilor de evaluare si contractare, precum si referitoare la monitorizarea si verificarea financiara a proiectelor din Regiunea Centru. Conform acestui acord cadru, AM POSCCE a delegat Organismului Intermediar pentru POSCCE din cadrul ADR Centru atributii referitoare la urmatoarele operatiuni, din cadrul Axei Prioritare 1 – Un sistem de productie inovativ si eco-eficient: Operatiunea 1.1.1 “Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile – investitii pentru intreprinderi mici si mijlocii”; Operatiunea 1.1.2 “Sprijin pentru implementarea standardelor internationale”; Operatiunea 1.1.3 “Sprijin pentru accesul pe noi piete si internationalizare”; si respectiv Operatiunea 1.3.2 “Sprijin pentru consultanta acordat IMM-urilor”.

ADR Centru, cu sediul in Alba Iulia, str Decebal nr 12, deruleaza, incepand cu data de 19.07.2013, proiectul “Sprijin acordat in perioada 11.03.2013 – 31.07.2015 pentru OI POSCCE din cadrul ADR Centru in managementul, implementarea, monitorizarea si controlul la nivel regional a POSCCE 2007-2013”, Cod SMIS 48297, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in baza Contractului de Finantare nr. 289109/19.07.2013, incheiat cu Ministerul Economiei – Autoritatea de Management pentru POSCCE. Valoarea totala a proiectului este de 10.228.110,40 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 10.228.110,40 lei. Proiectul se implementeaza la nivelul Regiunii Centru, pe o durata de 29 luni, in intervalul 11.03.2013-31.07.2015.

“Proiectul va sprijini implementarea transparenta si eficienta a POSCCE, prin indeplinirea corespunzatoare si la timp a tuturor atributiilor delegate de catre AM POSCCE catre Organismul Intermediar infiintat in cadrul ADR Centru. Atributiile de mai sus reprezinta obiectivele specifice ale proiectului si se refera la patru importante operatiuni din cadrul Axei Prioritare 1, menite sa asigure pentru IMM din Regiunea Centru un sistem de productie inovativ si eco-eficient”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, referindu-se la beneficiile acestui proiect.

Detalii despre acest proiect se regasesc pe pagina de internet a ADR Centru, Sectiunea POSCCE, sau pot fi obtinute de la Adriana Scheau, Director Departament Organism Intermediar POSCCE din cadrul ADR Centru, tel. 0358/401.726, e-mail: [email protected].

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.