ADR Nord Est: Sesiune de informare pentru DMI 5.2, la Piatra Neamt

Regio_400x2541.jpg

Regio_400x254Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est organizeaza joi, 20 iunie 2013, sesiunea de informare pentru Domeniul Major de Interventie 5.2 „Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” din Programul Operational Regional 2007 – 2013.

Evenimentul va avea loc la Piatra Neamt incepand cu ora 10:30 in Sala Atrium din cadrul Hotelului Central Plaza, Piata Petrodava, nr. 1-3, conform agendei.

Obiectivele care se doresc a fi atinse prin prezenta cerere de proiecte sunt:

  • valorificarea resurselor naturale in scop turistic;
  • diversificarea serviciilor turistice;
  • crearea/extinderea structurilor de agrement turistic, in scopul cresterii numarului turistilor si a duratei sejurului.

Pentru infrastructura de turism de utilitate publica pot solicita finantare nerambursabila: unitati administrativ-teritoriale, parteneriate constituite intre unitati administrativ-teritoriale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, pentru proiecte care vizeaza:

  1. Amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potential turistic;
  2. Valorificarea potentialului turistic montan;
  3. Dezvoltarea turismului balnear.

Pentru infrastructura de turism de utilitate publica-privata pot solicita finantare nerambursabila: unitati administrativ-teritoriale, parteneriate constituite intre unitati administrativ-teritoriale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, intreprinderi mici si mijlocii din domeniul turismului si/ sau activitati conexe, parteneriate constituite intre unitati administrativ-teritoriale si ONG-uri din domeniul turismului, pentru proiecte care vizeaza:

  1. Dezvoltarea turismului balnear;
  2. Crearea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitatilor aferente.

Alocarea financiara disponibila pentru aceasta cerere de proiecte este de 4.882.922,25 euro.

Valoarea totala a proiectului trebuie sa fie cuprinsa peste 700.000 de lei pentru proiectele din mediul urban si peste 6.400.000 lei pentru proiectele din mediul rural.

Cererile de finantare aferente Domeniului Major de Interventie 5.2 „Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” pot fi depuse incepand cu data de 5 iulie 2013, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est, str. Lt. Draghescu, nr 9, cod 610125, Piatra Neamt.

Documente anexate:
Agenda evenimentului (PDF)
Ghidul solicitantului pentru DMI 5.2 (RAR)

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.