ADR Vest susține digitalizarea IMM-urilor si solutiile inteligente in beneficiul comunitatii

devise2.png

Zece regiuni ale Europei, din opt țări, și-au unit eforturile într-o provocare comună – aceea de a explora potențialul pe care îl poate avea tehnologia digitală în dezvoltarea IMM-urilor.

România, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, este parte a acestui demers, prin participarea la proiectul „DEVISE – IMM-uri din tehnologia digitală în sprijinul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligentă”.

Astfel, ținta proiectului este facilitarea procesului de digitalizare la nivel regional, prin adoptarea de soluții tehnologice în rândul IMM-urilor și printr-un parteneriat între regiuni, factori de decizie, organizații de sprijinire a afacerilor, centre educaționale și actori din mediul privat.

ADR Vest va dezvolta un plan de acțiune care va cuprinde măsuri de transformare digitală specifice Regiunii Vest.

Prin proiect se va facilita contactul între dezvoltatorii de tehnologie digitală și potențiali utilizatori din industrie, în Regiunea Vest a țării și între regiunile europene partenere în DEVISE. Vor fi organizate seminarii regionale, grupuri de lucru, evenimente tip business-to-business și business breakfast, schimburi de experiență și vizite de studiu.

Până în 2021, partenerii regionali și-au propus creșterea cu 15% a numărului de IMM-uri din tehnologia digitală, care oferă soluții inovative și generează astfel competitivitate în alte sectoare.

În acest context, partenerii DEVISE s-au reunit în perioada 29-30 ianuarie 2019 la Santander, în Spania, pentru lansarea oficială a proiectului, la care a participat și o delegație din partea ADR VEST. Gazda întâlnirii a fost Guvernul Regional Cantabria – Ministerul Regional al Inovării, Industriei, Turismului și Comerțului.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.