Afacere pusa pe picioare cu bani de la guvern

placinta.jpg

placintaO tanara din Iasi a decis sa lase in urma joburi precum asistent de marketing sau vanzatoare la galerii si a pus pe picioare o afacere dupa ce a facut cursuri de formare la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).

Dupa ce am terminat facultatea, mi-a fost foarte greu sa ma angajez. Atunci cand am intrat in concediu de maternitate, am inceput sa gatesc si a inceput sa-mi placa, asa ca anul trecut am participat la Concursul International de Gatit in Aer Liber si am luat locul al treilea la sectiunea Amatori. Apoi am participat la un curs de formare la AJOFM care a fost chiar foarte bun“, ne-a povestit Nicoleta Hritcu, tanara care va inaugura Cuptorul Moldovencei, un “atelier de bunatati“.

Aceasta a continuat, spunand ca apoi a urmat un curs de consultanta care a ajutat-o sa creeze planul de afaceri. “Am beneficiat si de o consultanta oferita de domnul Corneliu Munteanu, unul dintre profesorii pe care i-am admirat in facultate. Dumnealui m-a ajutat sa fac planul de afaceri pentru Cuptorul Moldovencei. Mai apoi, am accesat fonduri guvernamentale prin Programul de Stimulare a Tinerilor Antreprenori si am obtinut 10.000 de euro, urmand ca eu sa mai pun inca 10.000 de euro“, a mai spus Nicoleta Hritcu.

Tanara a spus ca este constienta de riscurile pe care le poate implica o afacere momentan, dar ca se arata totusi entuziasmata si spune ca nu doreste sa se imbogateasca, ci sa aiba satisfactia de a face exact ceea ce ii place.

Vreau sa pun pe picioare un atelier in care sa fac produse fara E-uri, iar oamenii sa simta ca mananca ceva facut ca acasa. Specialitatea casei va fi o placinta moldoveneasca, intrucat eu sunt din Republica Moldova. Am o reteta speciala pentru aceasta placinta, iar portia va costa 3 lei si va fi cu legume sau fructe, in functie de anotimp. Vom avea si pentru copii retete speciale in care vom folosi mai putin zahar“, a completat Nicoleta Hritcu.

Inaugurarea Cuptorului Moldovencei va avea loc vineri, 15 februarie, incepand cu ora 18, iar atelierul se afla situat in Iasi, pe strada Arcu, in spatele supermarket-ului Billa.

Va invitam sa completati acest formular daca doriti sa intrati in legatura cu un consultant specializat pentru a aplica la acest program.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.