AFIR introduce semnatura electronica pentru solicitantii de fonduri europene acordate prin PNDR

bani-1.jpg

Solicitantii de fonduri nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) au posibilitatea ca, din 1 august, sa utilizeze semnatura electronica la depunerea cererilor de finantare, a anuntat Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), intr-un comunicat de presa.

“Una din preocuparile mele permanente este aceea de a muta, pe cat posibil, povara administrativa de la beneficiar la Agentie. Posibilitatea de folosire a semnaturii electronice pe toata documentatia aferenta Cererii de finantare, necesara procesului de evaluare a proiectelor, este un pas important in acest sens. Practic, pentru documentele semnate electronic, AFIR nu va mai solicita tiparirea, semnarea olografa, scanarea si ulterior incarcarea online a documentului. Precizez ca AFIR va accepta si documente semnate olograf, astfel incat solicitantii care nu detin un certificat digital calificat necesar semnaturii electronice, vor proceda la fel ca si pana acum. imi doresc ca in viitor sa nu mai existe vreun document pe care solicitantii si beneficiarii PNDR sa fie obligati sa il tipareasca si sa il aduca la Agentie”, precizeaza directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Potrivit sursei citate, in Cererea de Finantare, anexa la Ghidul solicitantului, s-a introdus o noua sectiune (A6.1) in care reprezentantul legal al solicitantului trebuie sa opteze pentru aplicarea semnaturii electronice sau olografe, iar in cazul in care se alege optiunea “Semnatura electronica’, solicitantul va trebui sa aplice certificatul digital dedicat in declaratia F din Cererea de finantare. in acest caz, specimenul de semnatura din sectiunea B1.3 nu este necesar.

AFIR mentioneaza ca semnatura digitala va putea fi aplicata pentru Cererile de finantare aferente submasurilor care vor fi lansate anul acesta. Completarea cererilor de finantare se realizeaza conform Ghidului solicitantului si a anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe www.afir.info, la sectiunea ‘Investitii PNDR’, iar depunerea documentatiei se realizeaza online, pe pagina oficiala de internet a institutiei.

In acelasi timp, Agentia recomanda aplicarea semnaturii electronice cu certificat digital calificat pentru documentele transmise de catre solicitantii fondurilor nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.