AM POCU lanseaza apelul “Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360º) in comunitatile marginalizate din teritoriul ITI Delta Dunarii”

pndr-ghid-nereguli.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene lanseaza apelul ”Dezvoltare Locala Integrata (DLI 3600) in comunitatile marginalizate din teritoriul ITI Delta Dunarii”, aferent Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 4 – Incluziunea sociala si combaterea saraciei, AP 4/ PI 9.ii/ OS 4.2, cu depunere in MySMIS incepand cu data de 4.06.2018, ora 10.00 si pana in data de 4.09.2018, ora 16.00.

Status: Lansat
Depunere:
Buget:  7.000.000 euro

Obiectiv specific

In cadrul prezentelor apeluri de proiecte este vizat un singur obiectiv specific, respectiv Obiectivul specific 4.2. Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non roma), prin implementarea de masuri integrate.

Obiective sectoriale:

 • 4.5.1.1. Reducerea disparitatilor legate de piata muncii si de capitalul uman prin furnizarea de servicii imbunatatite la nivelul fiecarei dimensiuni a excluziunii si in ansamblul sau (educatie, sanatate, locuire, ocupare)
 • 4.5.1.2. Conservarea patrimoniului cultural al minoritatilor etnice din zona de studiu
 • 4.5.1.3. imbunatatirea rezultatelor sociale prin cresterea relevantei si a eficacitatii programelor de protectie sociala derulate in teritoriul ITI Delta Dunarii
 • 4.4.1.1. Crearea de oportunitati de invatare pe tot parcursul vietii pentru dezvoltarea abilitatilor de munca necesare in economia secolului 21
 • 4.4.1.3. imbunatatirea calitatii sistemului educational primar si prescolar
 • 4.3.1.1. imbunatatirea accesului la serviciile de asistenta medicala primara (AMP), axate pe masuri de preventie si detectare timpurie si tratare a bolilor cronice

Tipuri de activitati

Colectarea datelor de referinta prin care se dovedeste indeplinirea cerintelor minime pentru identificarea comunitatii ca fiind comunitate marginalizata.

Completarea Anexei B: Fisa sintetica minimala a comunitatii – care include o centralizare a elementelor minime cuantificabile pe baza carora va fi dezvoltata analiza la nivel de comunitate.

Analiza comunitatii va avea atasata harta UAT, cu evidentierea zonei de interventiei vizate prin proiect, precum si imagini relevante pentru aceasta zona marginalizata.

Se va acorda prioritate incurajarii abordarilor inovative in furnizarea acestor servicii, cum ar fi:

 • furnizarea serviciilor sociale prin promovarea utilizarii fortei de munca de la nivelul comunitatii (inclusiv prin scheme de ucenicie);
 • furnizarea de servicii de catre echipe mobile multi-functionale;
 • experimentarea unor noi relatii de tip contractual intre autoritatile locale si/sau furnizorii privati de servicii sociale şi partenerii comunitari;
 • pachet de servicii sociale destinat prevenirii separarii copilului de familia sa;
 • pachet de servicii medico-sociale/ pachet de servicii de asistenta medicala comunitara destinat persoanelor aflate in risc de saracie si excluziune sociala, inclusiv etnicilor romi, realizat de catre asistentul medical comunitar, mediatorul sanitar si asistentul social pentru reducerea mortalitatii infantile, prevenirea sarcinilor la minore, cresterea numarului de persoane din comunitatile marginalizate inscrise la medicul de familie si/sau beneficiari de diferite programe de sanatate (TB, diabet, boli cardio-vasculare, boli infectioase etc), prevenirea si/ sau monitorizarea cazurilor de autism, probleme de sanatate mintala a copilului si adultului, reducerea mortalitatii materne, cresterea numarului de beneficiari de servicii si programe privind sanatatea reproducerii/planificarea familiala.

Solicitanti eligibili

In cadrul prezentului ghid al solicitantului – conditii specifice sunt eligibile:

 • Autoritatile publice locale cu responsabilitati in domeniu, din teritoriul ITI Delta Dunarii, in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta8 pentru actiunile selectate;
 • ONG-uri in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta9 pentru actiunile selectate.

Buget

Alocarea bugetara POCU pentru apelul competitiv este de 7.000.000 euro, contributia UE fiind de 85%, iar cofinantarea nationala de 15%.

Acest apel finanteaza prin mecanismul competitiv proiecte dedicate exclusiv comunitatilor marginalizate (non-rome) localizate in orice unitate administrativ-teritoriala (comuna, oras, municipiu) din teritoriul ITI Delta Dunarii, contribuind la implementarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabila a Deltei Dunarii –SIDDDD.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului si anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.