AM POCU lanseaza Ghidul Solicitantului pentru apelul „Masuri pentru tinerii NEET II – Stimularea mobilitatii si subventionarea locurilor de munca”

por-ghid.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene lanseaza Ghidul Solicitantului Conditii Specifice „Masuri pentru tinerii NEET II – Stimularea mobilitatii si subventionarea locurilor de munca” si apelul de proiecte de tip noncompetitiv, cu termen limita de depunere, aprobat prin Ordinul ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 6458/13.10.2017.

Tipurile de activitati care vor fi finantate in contextul acestui apel de proiecte sunt, in principal, cele care vizeaza subventionarea locurilor de munca (acordarea subventiilor angajatorilor care angajeaza persoane din grupul tinta, precum si stimularea mobilitatii fortei de munca – acordarea primelor de activare, a primelor de mobilitate, instalare sau incadrare in regiunea mai dezvoltata, Bucuresti-Ilfov, cat si in regiunile mai putin dezvoltate, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia.

In cadrul prezentului Ghid al Solicitantului Conditii Specifice, grupul tinta cuprinde tineri NEET cu varsta intre 16-24 ani, cu domiciliul sau resedinta in regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, inregistrati si profilati de catre SPO, cu accent pe tinerii NEET din mediul rural si pe cei apartinand minoritatii rome.

In cadrul prezentului apel de proiecte, implementat prin aplicarea mecanismului noncompetitiv si lansat in contextul Axei Prioritare 2/PI 8.ii/OS 2.1 din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 75 milioane de euro (contributia UE si contributia nationala).

Sistemul informatic MySMIS 2014+ se va deschide in data de 18.10.2017, ora 10.00, si se va inchide in data de 29.12.2017, ora 16.00.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.