Cladirea bibliotecii pentru copii va fi renovata. Fondurile, asigurate printr-un proiect transfrontalier de 2,5 milioane de euro

646x404.jpg

La sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta si primarul din Silistra, Yulian Naydenov au semnat contractul de finantare pentru proiectul “Dezvoltarea produselor comune de turism si revitalizarea mostenirii culturale”.

In cadrul acestui proiect transfrontalier, depus pe Programul Interreg Romania – Bulgaria cu o valoare totala de 1.499.992, 54 euro, Consiliul Judetean Calarasi va reabilita “Casa Demetriade”, cladirea in care isi desfasoara activitatea sectia de copii a Bibliotecii Judetene.

Dupa terminarea lucrarilor, estimate pe o durata de 27 luni si 28 de zile, cladirea va avea destinatia de Sectie a stiintelor Naturii, structura componenta a Muzeului Dunarii de Jos.

“La preluarea mandatului am efectuat o vizita la biblioteca de pe strada Bucuresti. Ceea ce am vazut acolo m-a mahnit. O cladire emblematica lasata sa devina o ruina. Felicit echipa Directiei de Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Calarasi, coordonata de Eduard Grama, care a cautat solutii, parteneri, axe ca aceasta cladire sa fie repusa pe circuitul celor mai frumoase monumente istorice din Romania”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Calarasi.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.