Comisarul Corina Cretu a aprobat 266 milioane euro pentru apa potabila mai sanatoasa in Romania

corina-cretu.jpg

Fondul de coeziune al Uniunii Europene investeste 266 de milioane de euro in patru mari proiecte de infrastructura si de gestiune a apei din Romania.

“Aceste proiecte ale politicii de coeziune reflecta perfect o Europa careia ii pasa atat de bunastarea cetatenilor cat si de protectia mediului inconjurator. Camine din Romania care au de acum inainte acces la o apa curata datorita investitiilor noastre, iata un exemplu concret al valorii adaugate a UE”, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

In judetul Botosani, in nord-estul tarii, 47 de milioane de euro vor fi investite pentru a extinde, moderniza si asana sistemul actual de distributie a apei potabile si a tratamentului apelor uzate, de care vor beneficia aproape 187 000 de persoane.

In judetul Ilfov, la periferia Bucurestiului, Uniunea Europeana investeste 196,5 milioane de euro pentru a curata si ameliora sistemul de colectare a apelor uzate pentru 1,5 milioane de persoane, cuprinzand mai ales extinderea statiei de tratare a apelor din orasul Glina, si a lucrarilor de ameliorare a canalizarilor din aceasta aglomerare urbana.

Alte 11.5 milioane de euro vor fi utilizati pentru a extinde si renova reteaua de distributie a apei potabile pentru 175 000 de locuitori din judetul Hunedoara, in regiunea Transilvania.

Nu in ultimul rand, aproape 11 milioane de euro vor servi la reinnoirea retelei de distributie si tratare a apelor pentru alte 22 000 de persoane din judetul Timis, in vestul tarii.

Sursa: europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.