Americanii şi italienii fac energie din deşeurile noastre

Două companii din Italia şi din SUA vor construi în România o uzină de gazificare a deşeurilor. Unitatea, care va fi pusă în funcţiune peste un an, va produce 20 MW şi va procesa 500 de tone de deşeuri. 

Producătorul american de energie din surse alternative Energy Quest a anunţat semnarea unui memorandum de înţelegere cu grupul italian COFAMM pentru formarea unei companii mixte care va investi 73 de milioane de euro în construcţia uzinei de gazificare din România, potrivit Mediafax.

Emisii aproape de zero

„Instalaţia este benefică pentru mediu, urmând să aibă emisii poluante apropiate de zero”, a declarat Wilf Ouellette, preşedinte şi director general al Energy Quest.

Energy Quest va furniza echipamentul pentru instalaţia de gazificare, în timp ce COFAMM va contribui cu instalaţii de sortare a deşeurilor. Unitatea ar urma să producă 20 MW din procesarea a 500 de tone de deşeuri municipale solide. Totodată, instalaţia va recupera pentru reciclare şi deşeurile din sticlă sau metal. Investitorii nu au precizat locaţia pentru instalaţie, menţionând doar detalii legate de termenul de finalizare. 

Astfel, uzina va fi dată în folosinţă în aproximativ 12 luni, iar veniturile ar urma să se ridice la 20 de milioane euro (26,6 milioane dolari), cu un profit net de 8,3 milioane euro (11,1 milioane dolari), potrivit estimărilor Energy Quest. COFAMM este o companie italiană care produce echipamente pentru industria reciclării deşeurilor.

Gazificarea este un proces chimic şi termic care transformă materiale solide, ca biomasa sau cărbunele, într-un gaz care poate fi folosit drept combustibil. 

·                     Autor: Cristina Bucureasa

·                     Data: 22 oct 2008 

Sursa: http://www.adevarul.ro/articole/americanii-si-italienii-fac-energie-din-deseurile-noastre.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.