Angajatii de pe Wall Street si City cred ca este necesar sa triseze pentru a reusi in afaceri

new-york.jpg

Aproape un sfert dintre angajatii de pe Wall Street si City of London considera ca lipsa de onestitate sau ilegalitatile sunt necesare pentru reusita in lumea finantelor, potrivit unui sondaj realizat de firma de avocatura Labaton Sucharow din New York.

Circa 24% din cei 500 de angajati cu functii de conducere din sectorul financiar din New York si Londra participanti la sondaj au indicat ca “este probabil sa adopte metode necinstite sau ilegale pentru a reusi”. In plus, 16% dintre cei intervievati au recunoscut ca nu ar ezita sa comita un delict bursier, cum ar fi cel de folosire a unor informatii privilegiate (insider trading), daca ar scapa fara sa fie inculpati.

“Cand lipsa de onestitate este o practica acceptata la nivel general de catre angajati, este in pericol integritatea intregului sistem financiar”, a comentat Jordan Thomas, responsabil al firmei Labaton Sucharow. Studiul a fost publicat in plin scandal al manipularii dobanzii Libor pe piata interbancara, care a afectat in mod special banca britanica Barclays, si la putin timp dupa ce JPMorgan Chase a anuntat pierderi exceptionale din tranzactii riscante cu instrumente financiare, care s-ar putea ridica, potrivit presei americane, la 4-5 miliarde de dolari.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.