Antreprenor: „Avem nevoie de o reforma a institutiilor statului“

antreprenor.jpg

Reducerea numarului de taxe, profesionalizarea institutiilor de stat, simplificarea legilor, predictibilitatea sistemului legislativ, dar si sustinerea industriilor care aduc valoare adaugata in economie, ar reprezenta o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei, considera oamenii de afaceri.

Acestia au afaceri in zona Brasov, Prahova, Covasna si Harghita, judete in care activeaza mai mult de 38.000 de firme cu actionariat local.

„Avem nevoie de o reforma a institutiilor statului, care efectiv au capturat mediul de afaceriintr-un mod care nu este tocmai eficient. Daca nu vorintelege sa deformateze mediul economic de o legislatie facuta pe genunchi, facuta prost si aplicata si mai prost, degeaba antreprenorii se straduiesc, pentru ca vor fi blocati“,a declarat Silviu Manole, administrator al Wega Invest, firma care produce apa minerala medicinala Valcele.

Silviu Manole a lucrat cu echipa sa mai bine de doi ani la produsul pentru care a si primit brevet de inventie. El afirma si ca este nevoie de o simplificare a sistemului legislativ, dar si de o profesionalizare a institutiilor statului.
Pe langa o reforma a sistemului legislativ, antreprenorii spun ca au nevoie de mai putine taxe si impozite, dar si de facilitarea platii acestora chiar si de la distanta.

„Cred ca interventia statului trebuie sa fie mai mica, sa ne lasein pace. Cred ca trebuie sa ne reduca numarul de impozitein primul rand si procentul impozitelorin al doilea rand. De asemenea, ar trebui sa putem sa ne platim taxele la distanta“, considera Ionut Tata, presedinte al companiei de consultanta Iceberg.

Exista totusi optimismin ceea ce priveste evolutiei antreprenoriatuluiin Romania, desi oamenii de afaceri subliniaza nevoia de unitate. „Cred ca peste toate neajunsurile si lipsa de sustinere din partea statului, spiritul antreprenorial romanesc poate sa razbeasca. Din pacate, in Romania nu prea functioneaza unitateaintre antreprenori,insa cred ca avem sase sa vedem din cein ce mai multe exemple de acest fel“, a spus Andrei Dudoiu, director general adjunct al Bancii Transilvania.

Unul dintre cele mai importante exemplein acest sens este faptul ca Romania se afla pe ultimele locuriin Europa ca numar de cooperative.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top