Apel de 44 milioane euro pentru modernizarea curriculum-ului scolar si perfectionarea profesorilor, prin POCU

scola.jpg

Autoritatea de Management pentru POCU din cadrul MDRAPFE si Organismul Intermediar din cadrul Ministerului Educatiei Nationale au publicat varianta finala a Ghidului Solicitantului „Curriculum national pentru invatamantul primar si gimnazial”, cu o alocare totala de aproximativ 44 milioane euro.

Proiectul selectat va urmari imbunatatirea programei de invatamant (curriculum) nationale obligatorii si asigurarea calitatii educatiei prin perfectionarea profesorilor.

De rezultatele proiectului vor beneficia cel putin 2.250 elevi din invatamantul primar si gimnazial (in special elevi din grupurile vulnerabile), cel putin 3.400 experti in dezvoltarea curriculara (inclusiv autori de manuale), respectiv cel putin 50.000 profesori, cadre didactice si alti specialisti din invatamantul preuniversitar, gimnazial, precum si experti ai partenerilor sociali.

Fondurile europene vor fi utilizate in scopul prevenirii parasirii timpurii a scolii si reducerii abandonului scolar, pentru imbunatatirea curriculumului national obligatoriu (cu accent pe nevoile elevilor din grupurile dezavantajate) si pentru asigurarea calitatii educatiei prin perfectionarea competentelor personalului didactic din invatamantul pre-universitar.

Solicitantul eligibil este Ministerul Educatiei Nationale (MEN), in parteneriat cu agentii, structuri aflate in subordinea sau coordonarea MEN si alte organisme publice cu atributii in domeniul educatiei si formarii profesionale, institutii de invatamant acreditate din reteaua scolara nationala, furnizori de servicii de orientare, consiliere, mediere scolara si servicii alternative, ANP si institutii subordonate, autoritatile publice locale cu atributii in domeniul educatiei preuniversitare, organizatii neguvernamentale, parteneri sociali din invatamantul preuniversitar.

Despre apelul de proiecte:

Cererile de finantare se primesc in perioada 25 septembrie 2017 – 30 decembrie 2020 (sau pana la data la semnarii contractului de finantare). Apelul este de tip non-competitiv. Mai multe detalii gasiti pe pagina Programului Operational Capital Uman.

„Curriculum national pentru invatamantul primar si gimnazial” face parte din Axa prioritara 6. Educatie si competente, Prioritatea de investitii – 10.i. Reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la invatamantul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, nonformale si informale pentru reintegrarea in educatie si formare, Obiective Specifice:

  • O.S.6.3. — Reducerea parasirii timpurii a scolii prin masuri integrate de prevenire si asigurare a oportunitatilor egale pentru elevii apartinand grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii apartinand minoritatii roma si elevii din mediul rural/ comunitatile dezavantajate socio-economic;
  • O.S.6.5. — Cresterea numarului de oferte educationale orientate pe formarea de competente si pe utilizarea de solutii digitale/de tip TIC in procesul de predare;
  • O.S.6.6. — imbunatatirea competentelor personalului didactic din invatamantul preuniversitar in vederea promovarii unor servicii educationale de calitate orientate pe nevoile elevilor si a unei scoli incluzive.

Sursa: fonduri-ue,ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top