Apel de idei civice care sa fie finantate prin Fondul pentru Democratie

bani-660x330.jpg

Fondul pentru Democratie a aparut pentru a coagula spiritul civic si resursele existente in speranta mobilizarii societatii civile spre realizari de durata, care sa schimbe in mod real societatea romaneasca. Astfel, initiatorii au pornit o miscare de strangere de fonduri, care a demonstrat spiritul de apartenenta a romanilor cand vine vorba de lucruri bune.

Testul financiar se apropie de final, iar interesul aratat pentru Fondul pentru Democratie pana la acest moment le permite sa inceapa deja un prim apel de idei. Pana la stabilirea procedurilor de selectie a proiectelor pentru finantare, deschidem acest apel de idei prin care oricine poate aplica cu o idee de proiect.

Este important de subliniat ca aceste idei vor trebui ulterior detaliate pentru a putea fi finantate.

Iti poti exprima ideea la acest link!

Reguli de participare

  • Ideile trebuie sa se inscrie in una dintre cele patru directii asumate de Fond: Consolidarea societatii civile, educatia si implicarea civica; Independenta presei si combaterea manipularii presei si a “datelor alternative”; Echilibrul si separatia puterilor in stat; Profesionalizarea actualei si viitoarei clasei politice. Mai multe detalii despre cele 4 directii, la acest link.
  • Nu depuneti idei generale pe care nu vi le asumati ca executie. O idee poate fi depusa doar in masura in care va asumati executia unui viitor proiect.
  • Implementarea poate fi facuta de catre un ONG, un grup de initiativa sau de catre o persoana (spre exemplu, in cazul jurnalismului de investigatie).
  • Fondul pentru democratie nu va sprijini formatiuni politice sau proiecte partizane politic; proiecte care incalca legislatia in vigoare.
  • Este posibil ca ideile sa fie publicate (fara datele personale), cel putin in interiorul comunitatii membrilor donatori.
  • In mod evident depunerea unei idei nu presupune si finantarea ulterioara a acesteia.

Participarea la depunerea de idei inseamna acordul tau asupra celor expuse mai sus.

Sursa: stiriong.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.