Apel de propuneri de proiecte de cercetare in domeniul neurostiintelor

cercetare3.jpg

A fost lansat apelul transnational pentru proiecte de cercetare in domeniul neurostiintelorEuropean Research Projects on Neurodevelopmental Disorders’, in cadrul proiectului ERA-NETNetwork of European Funding for Neuroscience Research‘ (NEURON) 

Status: INACTIV
Depunere pana la: 9.03 / 23.06.2015
Buget: nespecificat

Ce tematica trebuie sa aiba proiectele finantate?

  • cercetare fundamentala privind patogeneza si/sau etiologia tulburarilor neurodevelopmentale. Aceasta poate include dezvoltarea de resurse inovatoare sau resurse comune, precum si noi tehnologii pentru predictie, prevenire sau tratament al bolii.
  • cercetare clinica, inclusiv exploatarea de noi seturi de date clinice, pentru dezvoltarea de noi strategii pentru diagnostic, terapie si proceduri de reabilitare pentru boli in care mecanismele de neurodezvoltare joaca rol cheie.

cercetare3Componentele individuale ale aplicatiilor comune trebuie sa fie complementare si sa contina idei ambitioase care sa raspunda temelor principale sau care sa conduca la un pas mai departe in intelegerea domeniului de cercetare.

Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de 3 ani, in conformitate cu reglementarile nationale.

Cine poate solicita finantare?

Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Vor fi finantate doar proiecte transnationale.

Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 5 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel.

Echipele de cercetare din tari care nu participa la apel pot participa in proiecte daca demonstreaza valoarea adaugata consortiului si daca isi asigura finantarea din venituri proprii.

Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 9 martie 2015, iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 23 iunie 2015.

Persoane de contact:
Luciana BRATU, UEFISCDI
Email: [email protected]
Tel: +40 21 307 19 35, Fax: +40 21 307 19 11

Simona STOIAN, UEFISCDI
Email: [email protected]
Tel: +4 021 30 23 893

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: UEFISCDI.gov.ro
Finantator: Guvernul Romaniei

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.