Programul Operational Comun Romania – Republica Moldova 2014-2020 a lansat primele doua apeluri de propuneri de proiecte

Logo-RO-4-culori.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management, a lansat doua apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020.

Status: Inactiv
Depunere: 7 mai 2018, ora 16.00
Buget: apel 1–32.500.000 de euro
            apel 2–16.102.160 de euro

Apelul 1 se adreseaza proiectelor HARD (proiecte a caror componenta de infrastructura depaseste 1.000.000 de euro), iar alocarea financiara totala disponibila este de 32.500.000 de euro.

Apelul 2 se adreseaza proiectelor SOFT (proiecte care nu includ componenta de infrastructura sau a caror componenta de infrastructura are o valoare mai mica de 1.000.000 de euro), iar alocarea financiara totala disponibila este de 16.102.160 de euro.

Obiective generale

Obiectivul general al Programul Operational Comun Romania – Republica Moldova este de a spori dezvoltarea economica si de a imbunatati calitatea vietii oamenilor din zona vizata de program prin investitii comune in educatie, dezvoltare economica, cultura, infrastructura si sanatate, asigurand in acelasi timp siguranta si securitatea cetatenilor din cele doua tari.

Obiectivul tematic 2: Sprijin pentru educatie, cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (7,2 mil euro)

Tipuri de activitati:

  • Investitii
  • Achizitia de echipamente
  • Studii, strategii, schimburi de experienta
  • Actiuni comune in sprijinul grupurilor dezavantajate

Obiectivul tematic 3: Promovarea culturii locale si protejarea patrimoniului istoric (12, 6 mil euro)

Tipuri de activitati:

  • Investitii
  • Achizitia de echipamente
  • Promovarea patrimoniului cultural si istoric prin constituirea de retele comune de institutii, evenimente culturale si dezvoltarea de strategii comune.
  • Promovarea activitatilor specifice si traditionale in regiunea eligibila (inclusiv a evenimentelor culturale transfrontaliere).

Obiectivul tematic 7: imbunatatirea accesibilitatii in regiuni, dezvoltarea transportului si a retelelor si sistemelor comune de transport (24,4 mil euro)

  • Investitii in infrastructura de transport
  • Investitii comune in infrastructura TIC cu impact transfrontalier

Obiectivul tematic 8: Provocari comune in domeniul sigurantei si securitatii (36,7 mil euro)

  • Planuri, politici si strategii de sanatate publica
  • Investitii in infrastructura medicala
  • Schimburi de experienta, campanii de constientizare

Beneficiari eligibili

Potentialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte al Programului RO-UA sunt: administratia publica nationala/regionala/locala si alte institutii publice, organizatii non-guvernamentale, alte asociatii relevante, institutii educationale, institute/organizatii de cercetare, muzee, institutii culturale/religioase/de cult, alte asociatii/organizatii relevante pentru fiecare prioritate.

Proiecte eligibile

  • Acordare de finantare nerambursabila (granturi), in mod competitiv, in cadrul unor apeluri de propuneri de proiecte comune de cooperare transfrontaliera;
  • Criteriile generale si specifice de selectie a proiectelor sunt aprobate de catre Comitetul Comun de Monitorizare al Programului pentru fiecare apel in parte.

Tipuri de proiecte

Se vor putea finanta doua tipuri de proiecte:

  • Proiecte tip HARD (cu componenta de infrastructura avand o valoare de minim 1 mil. EURO)
  • Proiecte tip SOFT (fara componenta de infrastructura, sau cu o componenta de infrastructura avand o valoare mai mica de 1 mil. EURO)(toate obiectivele tematice)

Conditii de eligibilitate

Pentru a fi eligibil pentru finantare in cadrul Programului, un proiect trebuie sa indeplineasca urmatoarele 3 criterii: eligibilitatea solicitantului, eligibilitatea activitatilor si eligibilitatea cheltuielilor.

Proiectul trebuie sa respecte lista cheltuielilor eligibile inclusa in Ghidul Solicitantului.

Buget

Apelul 1 – 32.500.000 de euro

Apelul 2 – 16.102.160 de euro

Beneficiarii vor contribui cu o cofinantare de minim 11,11% din valoarea grantului acordat.

Pentru partenerii din Romania va putea fi rambursata de la bugetul de stat o parte din cofinantare (pana la 8% din valoarea cofinantarii).

Data de depunere

Data limita pentru depunerea on-line a aplicatiilor este 7 mai 2018, ora 16.00. Aplicatiile vor fi depuse si in format de hartie.

DOCUMENTATIE

Website

Apelul 1 – Ghidul solicitantului

Anexe

Apelul 2 – Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top