Apel propuneri proiecte: Tineri pentru Romania – 2019

tineri.jpg

Ca in fiecare an, Asociatia belgiana « Jeunes en Roumanie », lanseaza apelul pentru identificarea comunelor din Romania ce doresc sa participe la Proiectul «Tineri pentru Romania», proiect derulat in colaborare cu UNCJR. Acest proiect consta in organizarea de tabere de scouts (pionieri) belgieni pentru o perioada de 2 saptamani in luna iulie 2019, in vederea desfasurarii de activitati de voluntariat in folosul comunitatilor locale din Romania. Mentionam ca, in afara de oferirea unui spatiu de cazare gratuit (scoala, camin, sala de sport, sau orice alt spatiu in care tinerii isi pot amenaja o sala de dormit, cu acces la o bucatarie si grupuri sanitare), nicio alta cheltuiala nu este in sarcina comunei gazde.

Tinerii nu accepta cazari la hoteluri sau pensiuni, iar toate cheltuielile legate de hrana si le acopera singuri. De asemenea, este absolut obligatoriu ca:

  • o persoana din cadrul primariei sau a unei scoli din comuna sa fie desemnata coordonator local al activitatilor si sa fie disponibila pe perioada desfasurarii proiectului;
  • sa fie realmente nevoie de lucrarile/activitatile de voluntariat ce le propuneti.

In fisiere anexate se regasesc:

  • o descriere succinta a proiectului « Tineri pentru Romania»;
  • formularul de inscriere pentru editia 2019 a acestuia. Un dosar complet al activitatilor desfasurate in ultimii ani poate fi accesat la adresa: http://www.jeunesenroumanie.org Activitatile din vara anului 2019 se vor concentra pe urmatoarele domenii:

• Animatie cu copiii ce nu au posibilitatea de a pleca in vacanta.
• Santier (lucrari usoare de reparatii, renovare, sprijin pentru varstnici la lucrarile agricole, etc.).
• Ecologizare (albii de rauri, parcuri, zone de agrement, etc).
• Animatie combinata cu santier/ecologizare.

Mentionam ca majoritatea actiunilor desfasurate de tinerii belgieni in Romania in decursul ultimilor ani s-au bucurat de succes si apreciere din partea comunitatilor locale ce i-au gazduit, fiind remarcate atat seriozitatea cat si avansatul spirit de voluntariat al participantilor. Pentru ca grupurile de tineri sa fie in masura sa-si organizeze din timp deplasarea precum si suportul financiar necesar, formularele de inscriere sunt asteptate la adresa [email protected] cel mai tarziu pana la data de 30 noiembrie 2018. PROIECT FORMULAR DE INSCRIERE

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.