Apeluri de 20 milioane euro lansate pentru cooperarea transfrontaliera Romania-Serbia

bani-1.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in calitate de Autoritate de Management, a lansat cel de-al doilea apel de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia.

Cererea de proiecte lansata ieri la Timisoara dezvolta oportunitatea sa finantam proiecte transfrontaliere din care si Romania si Serbia sa aiba de castigat – in domeniul oportunitatilor de afaceri, al protectiei mediului ambient, al ocuparii fortei de munca si nu numai – a afirmat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Cu un buget de aproximativ 20 milioane de euro, acest apel are termen limita pentru depunerea proiectelor data de 30 martie 2018. In cadrul sau, vor putea primi finantare proiecte pe patru axe prioritare, in domenile: promovarea ocuparii fortei de munca si serviciilor pentru o crestere favorabila incluziunii (6,73 mil. euro), protectia mediului si managementul riscurilor (9,81 mil. euro), mobilitate şi accesibilitate sustenabile (2 mil. euro), atractivitate pentru turism sustenabil (1,72 mil. euro) s.a.

Finantarea va fi asigurata prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare IPA II (maxim 85%), contributia nationala de la bugetul statului roman (13%) si contributia proprie a beneficiarilor romani (minim 2%) si/ sau a beneficiarilor sarbi (minim 15%).

Depunerea proiectelor se va face exclusiv electronic, prin accesarea portalului e-MS: http://ems-rors.mdrap.ro, iar Ghidul aplicantului poate fi consultat pe site-ul programului: www.romania-serbia.net.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.