APIA: Incep platile pentru toti fermierii

tineri_fermieri.jpg

SUBVENTII APIA! Sunt convins aproape 100% ca vom finaliza controalele pe 1 octombrie 2017, astfel incat sa incepem platile de la 15 octombrie, pentru toti beneficiarii, a declarat Ovidiu Savasca, director executiv Agentia de Plati si Interventie Mures, pentru Radio Romania Mures. Anul acesta, si fermierii din esantionul de control au toate sansele sa incaseze avansul la subventia pe suprafata.

Controalele pe suprafata se desfasoara la foc continuu, am lucrat si pe perioada minivacantei, sambetele, se lucreaza la capacitate maxima, s-au constituit echipe mixte, inclusiv cu functionari de la centrele locale, care insotesc inspectorii de control APIA, tocmai pentru a finaliza la 1 octombrie, asa cum ne-am asumat, si, de la 15 octombrie, sa incepem platile pentru toti beneficiarii nostri. Din istoricul anilor trecuti, pot sa spun ca exista un decalaj intre platile efectuate catre fermieri, cu preponderenta, cei care erau selectati in esantionul de control, primeau plata mai tarziu fata de cei care nu au fost selectati. Aproape 100% sunt convins ca in acest an vom finaliza controalele la 1 octombrie, a declarat seful APIA Mures, pentru Radio Romania Mures.

In cazul in care fermierul refuza sau restrictioneaza accesul in exploatatie a reprezentantilor APIA, pentru efectuarea controlului la fata locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin devine neeligibila.

Potrivit APIA, verificarea in teren a cererilor unice pentru 2017 a fost demarata pe data de 1 iulie, iar esantionul de control pentru anul acesta contine un numar de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de ecoconditionalitate, a schemelor de sprijin pe suprafata si in sectorul zootehnic, astfel:

  • pentru controlul pe teren prin metoda clasica – 28.547 fermieri;
  • pentru controlul pe teren prin metoda teledetectiei – 75.599 fermieri.

Sursa: Agroinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.