“Mergem pe dezvoltare echilibrata”

 

Se urmareste ca toate zonele sa ajunga la un nivel minim de infrastructura de afaceri, sociala si de capital uman, pentru ca numai asa va fi posibila cresterea economica.
euROpeanul: Domnule Musat, se pare ca reabilitarea si modernizarea infrastructurii de transport locale este axa “preferata” de mai toate ADR-urile din tara. In zona dumneavoastra, cum se vede dezvoltarea regionala?

Liviu Musat: Programul Operational Regional este o mare oportunitate si pentru regiunea Sud-Muntenia. Scopul sau este acela de a sprijini, pe cat posibil, o dezvoltare echilibrata a tuturor judetelor din regiunea noastra.

Trebuie sa incercam ca toate zonele sa ajunga la un nivel minim de infrastructura de afaceri, sociala si de capital uman. Numai asa va fi posibila cresterea economica. Iata de ce fondurile vor fi utilizate pentru finantarea unor proiecte cu impact major asupra dezvoltarii locale: reabilitarea si modernizarea infrastructurii de transport pentru a imbunatati accesibilitatea, modernizarea infrastructurii educationale si de sanatate, pentru a asigura formarea capitalului uman, dar si o populatie sanatoasa.

Sa nu uitam de intarirea structurilor de sprijin a afacerilor – parcuri industriale, logistice – pentru atragerea investitorilor, precum si de sprijinirea crearii de microintreprinderi, pentru a permite pietei locale sa atinga o masa critica de auto-sustinere.

E drept, deocamdata, cea mai ridicata rata a solicitarilor de finantare se inregistreaza pe Axa prioritara 2 – Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, domeniul de interventie 2.1 – Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, inclusiv soselele de centura. Pe acest domeniu, la noi sunt depuse 16 cereri, iar un proiect este deja aprobat.

euROpeanul: Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a deveni angajat al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Muntenia?

Liviu Musat: In general, ne ferim sa stabilim un profil ideal al candidatului. Noi avem nevoie de oameni obisnuiti, care doresc sa invete, cinstiti – avand in vedere valoarea mare a fondurilor care se deruleaza prin noi. Oferim, in schimb, un mediu de munca dinamic si perspectiva lucrului intr-un domeniu nou.

Pe vara, derulam un program destinat studentilor care, in schimbul muncii lor, sunt remunerati. In ceea ce priveste recrutarea de personal, singura conditie este cea legata de studii, deoarece angajam doar personal cu studii superioare. Nu avem restrictii de vechime, orice proaspat absolvent de facultate poate face parte din echipa noastra.

euROpeanul: Cum va faceti cunoscuta activitatea?

Liviu Musat: La nivelul agentiei noastre este constituit un Serviciu de Dezvoltare Proiecte care functioneaza cu scopul furnizarii de informatii pentru potentialii beneficiari.

Avem reprezentativitate in toata regiunea, prin expertii nostri care lucreaza in birourile judetene. in alta ordine de idei, organizam evenimente, editam materiale, avem o foarte buna colaborare cu presa. Suntem deschisi oricarei forme de parteneriat cu institutiile care pot contribui la o absorbtie cat mai mare a fondurilor europene.

Sursa: EuROpeanul

Ana Maria Sandu (Redactor EuROpeanul , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.