Au fost anuntati castigatorii Fondului Mega Image pentru Comunitate

chestionar1.jpg

Mega_ImageIn urma analizei a 68 de proiecte inscrise, au fost desemnati castigatorii celei de-a doua editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate.

Exemple de idei finantate: competitie sportiva organizata de locuitorii cartierului Costeasca, ateliere de reciclare creativa, o echipa de fotbal pentru copiii din Ferentari si un loc de joaca in zona Pantelimon-Cernica.

Proiectele castigatoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitatile din Bucuresti:

Uniti prin fotbal, Policy Center for Roma and Minorities: organizeaza antrenamente de fotbal pentru copiii din Ferentari, pentru ca acestia sa invete disciplina, spiritul de echipa si de fair play. La evenimentele proiectului vor fi implicati mai multi locuitori ai cartierului.

Scoala in strada, Asociatia La Bomba Studios: aduce impreuna 30 de copii din familii rome sau mixte din zona Rahova-Uranus, care sunt ajutati, cu ajutorul voluntarilor din cartier, sa recupereze materiile pierdute si sa nu piarda anul scolar.

Intrarea Violoncelului, Asociatia D’Avent: pavilionul de reciclare creativa devine un punct de reper pentru locuitorii din cartierul Mihai Bravu. Initiativa are ca scop introducerea micilor actiuni de reciclare creativa in viata de zi cu zi a locuitorilor.

Jocurile Cartierului, Asociatia Corporeanima: inchide strada si reuneste comunitatea in cadrul unui eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca, organizat chiar de locuitori. Aceasta este a cincea editie a evenimentului si a doua editie finantata de Fondul Mega Image pentru Comunitate.

Hai afara!, grup de initiativa: locuitorii unui cartier de case din zona Pantelimon-Cernica construiesc impreuna, voluntar, un loc de joaca pentru copii si de socializare pentru adultii din cartier, unde sa regaseasca valorile autentice ale bunei vecinatati si ale unui stil de viata simplu si sanatos.

Edu Suport, Asociatia Create Yourself: aduce impreuna voluntari si locuitori din cartierul Filaret pentru dezvoltarea unui afterschool pentru copiii din zona. Proiectul, dezvoltat in cantina sociala Filaret, va crea un mediu de conectare a copiilor cu comunitatea locala.

Procesul de selectie a fost realizat de catre un juriu independent, format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, CSR sau organizatii non-guvernamentale. Membrii juriului sunt: Andrei Bortun, CEO Millenium People & The Institute, Presedintele Fundatiei Gala Societatii Civile, Oana Preda, Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe), Roxana Beicu, Project Manager, Corporate Responsibility, Vodafone Romania si Simona Iftimescu, consultant educational.

Fondul Mega Image pentru Comunitate se adreseaza locuitorilor si organizatiilor bucurestene si ofera finantari in valoare totala de 60.000 lei, pentru 6 proiecte din Bucuresti si Ilfov care reactiveaza spiritul de comunitate al locuitorilor. Pentru detalii, vizitati www.mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Proiectul se afla la a doua editie si este dezvoltat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Sursa: Fundatia Comunitara Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.