Avantajele si dezavantajele programului “A doua casa”

Casa-Bani1.jpg

Casa-Bani1Cei care au deja o locuinta vor putea intra in programul “Prima casa” doar daca o vand pe aceasta in scopul achizitionarii uneia mai mari.

Aceasta masura are drept scop salvarea portofoliilor de credite bancare prin mentinerea artificiala a preturilor la un nivel “stabil”. Lipsa acesteia va duce la o scadere graduala a preturilor, iar cei care risca sa vanda acum, dupa legea falimentului personal vor putea achizitiona o casa mai mare cu acelasi pret. Totusi, exista riscul ca interventia statului sa determine o crestere a preturilor, iar aceste planuri sa esueze.

In plus, trebuie avute in vedere si cheltuielile legate de tranzactie (comisioane de rambursare anticipata in unele cazuri, costuri de acordare, costuri de conversie, comisioane ale agentiilor imobiliare, taxe notariale si impozite la stat) care pot depasi 10% din valoarea totala de tranzactie. 

Unul din marile dezavantaje il constituie fluctuatiile de crestere si scadere a preturilor ceea ce  face ca tranzactiile sa se desfasoare contra-cronometru. Astfel, proprietarii trebuie sa fie mereu pregatiti pentru cumparare, deoarece modul in care decurg lucrurile nu lasa prea multa libertate de optiune.

Mai multe detalii: www.forbes.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.