Avocatul Gabriel Biris va fi secretar de stat in Ministerul Finantelor

biris.jpg

964539_341814465921807_1628456620_oAvocatul Gabriel Biris, consultant fiscal, a declarat, ca, in zilele urmatoare, va fi numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

“Confirm faptul ca mi s-a propus sa preiau functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor. Am avut o discutie cu cei din minister si am agreat un anumit mod de actiune, de lucru. In momentul de fata, astept numirea. Decizia din partea mea este luata, la fel si din partea celor care mi-au propus. Exista niste proceduri administrative pana se va concretiza numirea mea in functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor si de director la Directia de fiscalitate”, a afirmat Biris.

In prezent, Ministerul Finantelor Publice are trei secretari de stat.

Avocatul Gabriel Biris afirma, la inceputul lunii octombrie, ca investitiile din Romania sunt la minime istorice, iar autoritatile ar trebui sa incurajeze stimularea acestora.

In legatura cu noul Cod fiscal, consultantul mentiona ca acesta contine destul de multe lucruri bune, insa lucruri “foarte rele” sunt in Codul de procedura fiscala, unde dezechilibrul de forta intre ANAF si contribuabili este din ce in ce mai mare.

Timp de aproape 20 ani am facut consultanta fiscala, avocatura de business. Jumatate din cariera mi-am petrecut-o in firme internationale de consultanta, jumatate ca antreprenor in propria firma de avocatura, Biris Goran, pe care impreuna cu partenerii mei Victor Constantinescu, Gelu Goran, Raluca Nastase, Ruxandra Jianu si cu restul celor peste 40 de colegi a reusit sa o aduca in topul caselor de avocatura de business in primul an de functionare (2007) si sa ramanem acolo si in si dupa criza care a scuturat lumea in 2008 si anii care au trecut de atunci. O mentiune: imensa majoritate a veniturilor noastre sunt din B2B privat, doar o mica parte (sub 3%) fiind din asistenta acordata unor clienti privati in contracte publice si zero de la stat sau firme de stat“, a adaugat Gabriel Biris.

Gabriel Biris isi va suspenda activitatea profesionala ca avocat, imediat dupa ce numirea va deveni oficiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.