Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii

6-imm-generica1.jpg

Status: Activ
Buget: maximum 1 milion euro
Termen limită: 04.06.2020

OBIECTIV

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM-uri în sectoarele competitive identificate în Strategia Națională pentru Competitivitat. În cadrul prezentului apel se pot depune proiecte pentru investițiile localizate în regiunile de dezvoltare Sud Est, Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia.

SOLICITANȚI ELIGIBILI

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile, republicată, cu modificările și completările ulterioare sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural.

DOMENII ELIGIBILE

Indicatorul de proiect face obiectul monitorizării implementării investiției propuse prin proiect și se referă la realizarea unei investiții inițiale, de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat, respectiv prin una din următoarele categorii de investiții:

 Crearea unei noi unități de producție/prestare servicii
 Extinderea capacității unei unități existente
 Diversificarea producției unei unități existente, prin produse/servicii care nu au fost fabricate/prestate anterior în unitate

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

Investițiile eligibile pentru co-finanțare prin acest program includ:

• Investiții finanțabile prin ajutor de stat regional: o Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii; o Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line;
• Investiții finanțabile prin ajutor de minimis: o Implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății o Internaţionalizare (participarea, la nivel internațional, în afara României, la târguri, misiuni comerciale, expoziţii, în calitate de expozant).

BUGET

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200 000 euro și maximum 1 milion euro, echivalent în lei la cursul de schimb Inforeuro3, valabil la data lansării apelului de proiecte (publicării ghidului specific). Aceste plafoane se aplică întregii valori a finanțării nerambursabile, constând atât din ajutor de stat cât și, dacă este cazul, din ajutor de minimis.

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top