POR: Prioritatea de investitii 4.3 – „Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizica, economica si sociala a comunitatilor defavorizate din regiunile urbane si rurale”

bani-1.jpg

Aceasta prioritate de investitie are ca scop imbunatatirea regenerarii fizice, economice si sociale a comunitatilor marginalizate din municipiile – resedinta de judet din Romania, cu excepţia municipiului Tulcea  si a municipiului Bucuresti. Aceasta prioritate de investitie se adreseaza municipiilor – resedinta de judet din Romania, din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru, contribuind astfel la promovarea coeziunii sociale prin imbunatatirea mediului construit si prin activitati complexe care vizeaza ocuparea fortei de munca, cresterea educatiei, imbunatatirea asistentei medicale si a serviciilor sociale, dezvoltare comunitara si siguranta publica.

Status: Lansat
Depunere pana la:
Buget: 5 000 000 euro

Obiective

Obiectivul specific al acestei axe prioritare il reprezinta imbunatatirea regenerarii fizice, economice si sociale a comunitatilor marginalizate din municipiile – resedinta de judet din Romania, cu excepţia municipiului Tulcea si a municipiului Bucureşti. Aceasta prioritate de investitii vizeaza, printr-o abordare complexa, rezolvarea problemelor de infrastructura, sociale si economice concentrate in anumite zone din interiorul oraselor, defavorizate si marginalizate, in scopul de a promova incluziunea sociala a populatiei marginalizate.

Masurile vor fi promovate printr-o abordare integrata, promovand investitii in asigurarea conditiilor de baza infrastructurale si pentru locuire (utilitati, accesibilitate, spatii publice etc.), dezvoltarea functiilor sociale si comunitare, precum si, atunci cand este cazul, combaterea segregarii si consolidarea coeziunii sociale a populatiei afectate. Valoarea eligibila a unui proiect in cadrul prioritatii este de minimum 100.000 de euro si valoarea totala maxima a unui proiect este de 5 milioane euro (echivalent in lei la cursul de schimb inforeuro valabil la data lansarii apelului de proiecte).

Solicitanti eligibili

Solicitantul trebuie sa mentina respectarea tuturor criteriilor de eligibilitate de la data depunerii cererii de finantare, pe intreg procesul de evaluare, selectie si contractare – in conformitate cu prevederile prezentului ghid – precum si pe perioada de valabilitate a contractui de finantare, in conformitate cu prevederile contractului de finantare.
Pentru aplicarea si obtinerea finantarii in cadrul prezentului apel de proiecte, solicitantul si proiectul trebuie sa respecte toate criteriile de eligibilitate mentionate in cadrul subsectiunilor urmatoare, inclusiv trimiterile la explicatiile detaliate in cadrul Ghidului solicitantului – Conditii generale de accesare a fondurilor in cadrul POR 2014-2020, acolo unde este cazul.

Solicitantul eligibil, in sensul prezentului ghid, reprezinta entitatea care indeplineşte cumulativ criteriile enumerate si prezentate in cadrul prezentei sectiuni si detaliate in cadrul Ghidului solicitantului -Conditii generale de accesare a fondurilor in cadrul POR 2014-2020.

Buget

Proiectele din cadrul acestui apel de proiecte sunt limitate la o valoare minima si maxima.

Valoare minima eligibila: 100 000 euro

Valoare totala a proiectului: 5 000 000 euro.

Documentatie

Website-ul proiectului

Ghidul solicitantului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.