Axa rutiera Neamt-Bacau va fi reabilitata cu 184,5 milioane lei, prin POR

imageResize-14.jpg

Axa rutiera Neamt-Bacau va fi reabilitata si modernizata cu fonduri europene prin Programul Operational Regional, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fonduri Europene (MDRAPFE) remis, joi, Agerpres.

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul Regiunea Nord-Est — Axa rutiera strategica 3: Neamt-Bacau.

‘In ultimele saptamâni am semnat contracte de finantare pentru investitii de reabilitare si modernizare a infrastructurii rutiere din toate regiunile istorice ale tarii. Acest demers va continua si in viitorul apropiat, fiindca ma numar printre cei care cred cu tarie ca infrastructura de transport este vitala pentru dezvoltare’, a afirmat Nica.

Cu o valoare totala de 184,6 milioane lei, din care 175,6 milioane lei finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional (POR), proiectul are ca obiectiv cresterea gradului de accesibilitate a localitatilor aferente comunelor Damienesti, Negri, Prajesti, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colonesti, Rachitoasa, Motoseni, Glavanesti, Podu Turcului, localitati adiacente drumurilor judetene modernizate. De rezultatele modernizarii celor 94 de km de drum judetean vor beneficia locuitorii din localitatile respective, agentii economici din zona, care vor avea un timp de transport redus cu 30%, precum si participantii la traficul rutier, se arata in document.

Programul Operational Regional (POR) 2014 — 2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incât acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.