Fond de investitii de 500 milioane euro pentru firmele din Europa Centrala si de Est, mai ales din Polonia si Romania

Euro-Morgue_2-1.jpg

Grupul international Abris, care a investit in firme locale precum Urgent Cargus sau Pehart, deschide un nou fond de investitii in valoare de 500 de milioane de euro, bani la care vor avea acces firme din Europa Centrala si de Est, in special din Polonia si Romania, dupa cum au anuntat reprezentantii fondului. Care sunt domeniile de interes.

Fondul de private equity Abris Capital Partners a ridicat acesti bani destinati investitiilor in firme private din regiune de la investitori internationali in ciuda unei abordari mai prudente a investitorilor internationali fata de Europa Centrala si de Est si, implicit, a unui proces indelungat de luare a deciziilor, spun reprezentantii grupului.

”Prin Fondul III (grupul se afla la al treilea fond de acest gen – n.red) intentionam sa ne continuam strategia si sa cautam oportunitati atat in ​​sectoarele de business pe care ne-am axat in mod traditional, cat si in unele mai putin evidente, concentrandu-ne pe sectoare precum: cel alimentar, cel financiar si comertul electronic”, afirma Paweł Gieryński, Senior Partner si CIO al Abris Capital Partners.

Romania si Polonia vor atrage cele mai multe investitii.

“Noul fond este un angajament clar in aceasta regiune. Dorim sa continuam sa fim foarte activi in Romania, beneficiind de o alocare si mai mare din ultimul fond de 500 milioane de euro. Cautam in mod activ sa facem noi investitii si sustinem companiile si antreprenorii romani sa devina campioni regionali sau la nivel european. Sub indrumarea noastra, Urgent Cargus a crescut de patru ori in patru ani, atat organic, cat si prin consolidarea pietei de curierat; grupul Pehart a devenit cel mai mare producator independent de hartie de tip tissue din Europa Centrala si de Est; iar Green Group a devenit cel de-al doilea producator de fibre discontinue de poliester (PSF – Polyester-staple fiber) reciclat din Europa”, sune Cezar Scarlat, Senior Partner, membru al Comitetului de Investitii al Abris Capital Partners si Head of Abris Capital Romania.

Abris Capital Partners este un fond de private equity independent dedicat investitiilor in Europa Centrala si de Est. Abris administreaza capitalurile mai multor investitori institutionali inclusiv fonduri ale unor universitati, fonduri de pensii, societati de asigurari si administratori de active private. De la infiintarea sa in 2007, Abris a strans capitaluri cumulate de aproape 1,3 miliarde de euro de la investitori, aceste fonduri fiind orientate in totalitate catre oportunitatile din pietele din Europa Centrala si de Est.

In ultimii 10 ani, Abris a investit in companii locale de dimensiuni medii, cu baza solida si cu potential de dezvoltare.

Grupul investeste intr-o astfel de companie intre 30 si 75 de milioane de euro, achizitionand de obicei pachetul majoritar de actiuni.

Orizontul mediu de investitie este de 3-5 ani, timp in care companiile din portofoliu beneficiaza nu doar de accesul la capital suplimentar, ci si de expertiza echipei de investitii in managementul strategic si operational.

Din 2012, prin aceste fonduri au fost realizate peste 25 de investitii in Romania si in alte tari din Europa Centrala si de Est. Printre companiile din Romania care se afla sub umbrela Abris sunt Urgent Cargus, Pehart Grup si Green Group.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.