Banca Mondiala finanteaza suplimentar cu 48 milioane de euro Proiectul Controlului Integrat al Poluarii cu Nutrienti

bancnote-euro.jpg

Consiliul Director al Bancii Mondiale a aprobat o finantare suplimentara pentru Romania in valoare de 48 milioane euro pentru Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti, care va sprijini eforturile tarii de a reduce deversarea de nutrienti (nitrogen si fosfor) in corpurile de apa si de a respecta la nivel national cerintele Directivei Uniunii Europene privind Nitrati.

Aceasta finantare va completa proiectul sprijinit initial de catre Banca in valoare de 50 de milioane euro si va fi orientate catre intensificarea investitiilor si practicilor de management in vederea reducerii poluarii cu nutrienti din surse agricole, animale si umane in intreaga tara.

Aproximativ 30.000 de ferme mici vor beneficia de ajutor in ceea ce priveste colectarea gunoiului de grajd si a unitatilor de compostare, gestionarea gunoiului de grajd, productia de biogaz din deseuri de origine animalasi/sau epurarea canalizarii si apelor reziduale.

“Romania este inzestratacu resurse agricole importante. Protejarea si valorificarea acestora este intrinsec corelata cu utilizarea sustenabila a terenului si punerea in aplicare a practicilor de producere agricola ecologice”, a declarat Elisabetta Capanelli, Director de tarapentru Romania si Ungaria, Banca Mondiala.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.