Bani nerambursabili pentru proiecte de cercetare

cercetare-bucuresti.jpg

cercetare_chimieLinia de finantare pentru cercetare si inovare prin Programul Operational Competitivitate, axa 1.2.1-C este inca deschisa. Aceasta este o linie de finantare deschisa in anul 2015, cu depunere continua pana la epuizarea bugetului alocat.

Obiectivul principal al acestei linii de finantare este realizarea de produse, tehnologii sau procese noi sau semnificativ imbunatatite, in scopul productiei si comercializarii.

Asistenta financiara nerambursabila pentru un proiect este de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, in limita a 200.000 euro – si se supune regulii de minimis.

Dintre domeniile de cercetare eligibile pentru finantare, amintim urmatoarele: agro-alimentare, bioenergie, biotehnologii, stiinta medicamentului, tehnologii informationale, spatiu, securitate, eficienta energetica, mediu si schimbari climatice, materiale avansate, nano-tehnologii, sanatate.

Pentru a accesa finantarea, solicitantul trebuie sa detina un rezultat al unei cercetari din domeniile eligibile, sub forma: unui brevet, a unei cereri de brevet, a unei teze de doctorat sau a drepturilor de utilizare a rezultatelor cercetarii efectuate de o institutie de cercetare.

Dintre cheltuielile eligibile, mentionam: salarii, materii prime, utilaje si echipamente, servicii de cercetare, aplicatii informatice, licente, servicii de transfer tehnologie, consultanta referitoare la achizitia, protejarea si utilizarea drepturilor de autor, servicii de incercari si teste in laboratoare de specialitate, etc.

Sursa: ROMCOM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.