Infrastructura pentru conectarea municipiului Oradea si Zonei Metropolitane la autostrada Transilvania

bolojan-harta-300x262.jpg

Municipiul Oradea si Zona Metropolitana Oradea vor fi conectate la viitoarea autostrada Transilvania, printr-un proiect european in valoare de 120 de milioane de euro privind realizarea, printre altele, a unui drum de legatura si a mai multor pasaje, a declarat primarul Ilie Bolojan.

El a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Primaria Oradea si Zona Metropolitana Oradea au trimis catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o mare parte din documentatia necesara, proiectul fiind finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

“Aceasta conectare ne pune pe harta rutiera europeana. Va dati seama cum ar fi sa ai autostrada la 15 kilometri de oras si sa nu ai nod rutier. intregul proiect are o valoare de 120 de milioane si include un drum nou de legatura de 19 kilometri, plus nodul rutier, pasaje, poduri, pasaj peste Cris, pasaj peste soseaua Borsului, pasaje peste calea ferata, o giratie. E un proiect mare prins in Master Planul de transport al României si are finantare asigurata prin Programul Operational Infrastructura Mare”, a spus Bolojan.

In ce priveste termenul de executie, primarul a spus ca acesta nu mai depinde de primarie, ci de Compania Nationala de Drumuri care este aplicantul proiectului pe POIM. “Este un proiect complex pentru care a fost nevoie de mai multe acorduri ale unitatilor administrative – Biharia, Bors, Sintandrei, Oradea, prin hotarâri in consiliile locale. Noi ne propunem ca in aceasta vara sa depunem proiectul cu toate avizele, cu tot ce inseamna procedurile de expropriere. Estimez ca in toamna, daca totul va decurge bine, ar putea aparea hotarârea de guvern cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici si daca nu sunt probleme si se demareaza procedura de licitatii, si nu sunt contestatii, anul viitor ar trebui sa inceapa lucrarile”, a subliniat Bolojan.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.