Biserica veche de trei secole restaurata din temelii pe fonduri UE. Lucrarile de 250.000 de euro au fost scoase la licitatie

646x404-3.jpg

Lucrarile de restaurare Bisericii din Boz au fost scoase la licitatie. Proiectul, singurul de acest fel din judetul Hunedoara finantat prin fonduri de la Uniunea Europeana are o valoare de 250.000 de euro.

Preotul Dacian Popescu a obtinut fonduri de la Uniunea Europeana pentru a restaura biserica monument istoric din satul Boz, aflat la 20 de kilometri de municipiul Deva, pe Valea Muresului. Proiectul depus de paroh, sprijinit de arhitectii unei fundatii, a obtinut finantare prin Programul National pentru Dezvoltarea Rurala, iar recent investitia a fost scoasa la licitatie.

„Executia lucrarilor in cadrul proiectului Restaurarea si valorificarea Bisericii de Lemn Sf. Gheorghe, sat Boz, comuna Branisca insemna: constructii – 209.415,96 lei; finisaje interioare/restaurare pictura – 503.064,28 lei; constructii- Finisaje lemn – 73.714,05 lei; constructii – Instalatii electrice – 21.918,78 lei”, se arata in anuntul publicat de Parohia Boz, in sistemul de licitatii publice.

La inceputul anului 2017, dupa mai multe incercari de a obtine o finantare pentru restaurarea bisericii construita in anul 1701, preotul a reusit atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul National pentru Dezvoltarea Rurala, sub-masura 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, in valoare de peste 250.000 de euro. Proiectul vizeaza reabilitarea interiorului bisericii, a structurii de lemn si a icoanelor vechi de trei secole. Este primul proiect de restaurare a unei biserici din vestul tarii finantat prin PNDR.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.