Investitii de peste 300 miliarde de euro alocate prin politica de coeziune pentru proiecte din statele membre UE

Bani-pixabay.jpg

Volumul total de investitii alocat proiectelor din economia reala a ajuns la 303 miliarde de euro – inregistrand o crestere de 42 miliarde de euro in primul semestru al anului 2018 -, potrivit celor mai recente informatii din Platforma de date deschise a Comisiei Europene.

“Noile date primite din statele membre arata ca implementarea politicii de coeziune continua sa se accelereze si sa sprijine cresterea economica in intreaga Europa. Romania, alaturi de Bulgaria, Cipru, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Slovacia, Spania si Ungaria, se numara printre statele membre cu cele mai bune performante in ceea ce priveste cresterea numarului de proiecte selectate”, a subliniat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu.

Nivelul alocarilor pentru proiecte specifice, din totalul bugetului politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, este in prezent de 62%, comparativ cu 54% cat era la finalul anului 2017. De asemenea, din totalul investitiilor planificate in aceeasi perioada prin fondurile politicii de coeziune, volumul cheltuielilor facute in cadrul proiectelor selectate pana acum a crescut cu 15%, iar investitii in valoare de 75 miliarde de euro au fost deja finalizate.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.