Bursa ideilor proiectelor de investiții și parteneriatelor inovative și sustenabile

d4622f529e92f2e3eb1af91ba9a32ef4-800x500.jpg

Cea de-a doua reuniune a Hub-ului Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră Sala de Marmură, Casa Academiei Române, 11 octombrie 2019.

În perioada 1-2 februarie 2019, la Constanța a avut loc reuniunea de fondare a Hub-ului Macro-Regional Dunăre Marea Neagră, o inițiativă a Asociației ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR) împreună cu Cluj IT Cluster, care coordonează în prezent un grup de circa 30 de clustere din zona Balcanică, a Bazinului Mării Negre și a Regiunii Baltice. Misiunea Hub-ului constă în principal în generarea unei contribuții importante la inovarea macro-regiunii prin cooperare teritorială și dezvoltarea unor proiecte transnaționale potrivit specializărilor regionale inteligente și subsumate Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) și celorlalte documente strategice conexe.

În contextul marcării de către Președinția Consiliului UE, pentru prima dată, a ”European Days for Sustainable Circular Economy” – Zilele Europene în favoarea Economiei Circulare Sustenabile, Hub-ul Macro-Regional Dunăre Marea Neagră, cu amabilul sprijin al Academiei Române prin Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu”, organizează la Sala de Marmură a Casei Academiei Române, în data de vineri, 11 octombrie 2019 (orele 9.00-13.00), un eveniment special consacrat promovării și sprijinirii mediului de afaceri, societății civile și sectorului academic și de cercetare-inovare, în scopul accelerării adaptării și aplicării în practică a noilor reglementări și tendințe UE referitoare la… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.