Calatorii gratuite pentru tineri in intreaga Europa prin “DiscoverEU”

discovereu_2018_web.jpg

15.000 de tineri aflati la varsta majoratului vor beneficia, in aceasta vara, de primele calatorii gratuite prin Europa, prin intermediul programului DiscoverEU. Inscrierile vor avea loc in luna iunie, timp de 2 saptamani, iar tinerii selectati vor putea vizita intre una si patru tari din UE, intr-o perioada ce poate ajunge la maximum 30 de zile.

Noi detalii despre initiativa au fost prezentate, in data de 3 mai, in urma participarii comisarului european Tibor Navracsics, responsabil pentru educatie, cultura, tineret si sport, si a dlui Manfred Weber, membru al Parlamentului European, intr-o reuniune cu partile interesate.

In contextul Anului european al patrimoniului cultural 2018, programul le va permite tinerilor sa calatoreasca pentru a descoperi bogatia continentului european, pentru a interactiona cu locuitorii tarilor vizitate, precum si pentru a afla lucruri noi despre diversitatea culturala a Europei si mai ales despre valorile si traditiile ce o mentin unita. Acesta are la dispozitie un buget de 12 milioane euro.

Participantii trebuie sa aiba varsta de 18 ani impliniti incepand cu data de 1 iulie 2018 (respectiv sa se fi nascut in intervalul 2 iulie 1999 – 1 iulie 2000), sa detina nationalitatea unui stat membru UE si sa fie pregatiti pentru a pleca sa descopere Europa in aceasta vara. inscrierile in program se vor desfasura online, startul perioadei de inregistrare urmand a fi anuntat in perioada urmatoare.

In prima runda de inscrieri va fi selectat un numar maxim de 15 mii de tineri, iar in functie de feedback-ul primit si de fondurile disponibile, va fi organizata si o a doua runda, in a doua jumatate a anului 2018.

Informatii suplimentare vor fi publicate in perioada urmatoare in Portalul european pentru tineret, dar si in pagina de Facebook si contul de Twitter ale acestuia.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.