CE a blocat fonduri in valoare de 144 de milioane de euro din PO Competitivitate si Mediu

investitii.jpg

investitiiDin cauza unor suspiciuni de nereguli pe Programele Competitivitate si Mediu, Romaniei i-au fost blocate fonduri in valoare de 144 de milioane de euro.

Platile au fost intrerupte pentru Prioritatile 3 si 4 cat si pentru o parte din Prioritatea 1 a programului Competitivitate dar si Prioritatile 5 si 6 pe POS Mediu. Problemele identificate sunt in sectorul sistemelor de verificare a achizitiilor publice si eligibilitatea beneficiarilor dar si suspiciuni de frauda. 

Pentru a continua implementarea proiectelor s-a apelat la bani din Trezorerie, lucru care a pus o mare presiune asupra bugetului de stat. 

Comisarul European Corina Cretu a recomandat Guvernului de la Bucuresti sa accelereze ritmul implementarii proiectelor si a solicitat sa i se trimita lista proiectelor eueropene mari pentru care exista risc sa ramana nefinalizate pana la sfarsitul anului 2015. 

Comisia Europeana a mai intrerupt o serie de plati pe POSDRU inca din decembrie 2014, Romana ramanand fara o transa consistenta de 460 milioane de euro. Acestea au fost deja platitte din bugetul de stat insa Comisia nu a inapoiat inca acesti bani.

Sursa: Ziare Live

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.