Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele pentru a beneficia de subventiile acordate prin Garantia pentru tineret

tineret_in_actiune.jpg

garantie-tineretGarantia pentru Tineret, programul destinat tinerilor fara un loc de munca, a fost, in sfarsit, lansat oficial in Romania. Se estimeaza ca prin implementarea acestui program, 441.000 de tineri romani, cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani, vor fi integrati in campul muncii.

In mod concret, firmele care vor angaja tineri cu varsta pana in 24 ani vor primi 200 euro si 500 lei lunar pentru fiecare angajat, timp de 12 luni. Angajatorul e obligat sa pastreze tanarul in firma cel putin 18 luni.

Intregul program este construit in trei trepte – consiliere, inregistrare si angajare – si presupune sprijin financiar si indrumare competenta pentru fiecare din cele trei etape, plecand de la finantarea uceniciei si a stagiilor pentru viitorii angajati, mergand la finantarea prin prime de mobilitate si prime de instalare, dar si subventii acordate angajatorului. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea de start-up-uri prin pachete integrate pana la 30.000 de euro pe persoana“, a declarat Rovana Plumb, ministrul muncii.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.